WordPress Templates

Curcan cu fasole picanta la slow cooker

Print pagePDF pageEmail page

Am gatit curcan cu fasole picanta la slow cooker, o reteta absolut delicioasa si despre care va spun sincer ca nu ma asteptam sa reusesc sa o fac atat de buna. Dar toate astea pentru ca … zilele trecute, dupa cum v-am anuntat si pe facebook, am primit o mica bijuterie, un slow cooker, mai exact un SLOWCOOKER BLOSSOM 5.7 HSCK-C57IXHeinner Electrocasnice au fost cei care mi-au facut asa bucurie. Asa ca acum am un slow cooker foarte misto pe care abia am asteptat sa il incerc, sa il inaugurez. Cunosteam slow cooker-ele si metoda lor de gatire, slow in care toate ingredientele se gatesc incet, in decurs de cateva ore ( multe ore) la temperatura joasa, astfel incat sa te poti bucura de o savoare deosebita a preparatului final.

Ce imi plac foarte mult la slow cooker-ul primit este faptul ca vasul ceramic este incapator si (foarte important!) oval, avand aceeasi dimensiune si la baza si la deschidere. Am mai vazut cateva aparate dar aveau vasul ceramic cumva conic si inalt, fapt care nu prea m-a incantat. Vasul ceramic este mare, de 5.7 litri si este perfect pentru a incapea un pui intreg si garnitura frumos pregatita pe langa el.

Am cerut sfaturi si idei pe facebook si sincer nu ma asteptam sa primesc atat de multe retete care mai de care mai apetisante. Mi-au retinut atentia vita cu sos guiness, coastele, si evident borsul de pui de tara. Promit ca le incerc si revin cu impresii, evident e blog… si facebook.

Pana una alta, am preparat o reteta de Curcan cu fasole picanta la slow cooker, o reteta pe care am pregatit-o cu ce aveam prin casa. Nu am putut rezista tentatiei de a nu il pune la treaba. Pentru ca slow cooker-ul e o minune la casa omului: in bagi in priza, ii pui toate ingredientele acolo, setezi timpul ( minim 6 ore, maxim 10 ore) si modul de preparare ( Low sau High) si poti uita de el. La modul propriu poti uita de el, pentru ca isi face singur treaba, nu face miros in casa, aburi sau mai stiu eu ce, nu trebuie sa stai langa cratita sa amesteci etc si daca-l uiti intra automat in modul Warm, pastrand mancarea calda.

Deci e o bijuterie si o binecuvantare 🙂Curcan cu fasole picanta la slow cooker

Imediat va povestesc si de reteta asta ce si cum va trebuie pentru ea, insa trebuie sa va anunt ca cei de la Heinner Electrocasnice au fost atat de draguti si generosi incat vor da unul cadou pentru unul din cititorii blogului tara bucatelor. Dar despre asta: In curand!

Ingrediente pentru reteta de Curcan cu fasole picanta la slow cooker

  • 2 pulpe inferioare de curcan
  • 2 conserva de fasole rosie
  • 1 conserva de fasole alba
  • 1 conserva boabe de porumb dulce
  • 2 conserve de rosii cuburi
  • 1 ceapa alba mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita paprika
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • sare
  • un strop de chimen
  • 1/2 lingurita chili praf
  • patrunjel proaspat macinat

Curcan cu fasole picanta la slow cooker

Mod de preparare pentru reteta de Curcan cu fasole picanta la slow cooker

Crestati pulpele de curcan de jur imprejurul osului si desfaceti-le in trei bucati. Incalzititi niste ulei intr-o tigaie incapatoare si prajiti carnea pe toate partile. Scoateti si puneti bucatile de carne in vasul ceramic al slow cooker-ului. In uleiul din tigaie caliti usor ceapa, pana se albeste. Adauagati usturoiul feliat si cele doua conserva de rosii cuburi. Am folosit rosii cuburi din conserva, dar puteti sa folositi si rosii intregi pe care le faceti pasta, pasata sau orice fel de conserve de rosii consistente si de buna calitate. Conservele de rosii sunt nelipsite din bucataria mea pentru ca oricate rosii ( de sezon) as folosi,  tot nu dau consistenta si fluiditate si cremozitate retetei. De aceea eu folosesc des conserve de rosii.

Lasati sa se incalzeasta usor si adaugati condimentele. Transferati in vasul ceramic, peste bucatile de carne. Desfaceti conservele de fasole si porumb si treceti boabele printr-un jet de apa. Puneti-le in vasul ceramic si amestecati usor. Folositi doar ustensile de lemn sau silicon, astfel incat sa nu stricati suprafata vasului ceramic. Daca folositi fasole obisnuita va trebui sa o fierbeti inainte, macar 20 minute, pentru ca fasolea nefiarta folosita direct in slow cooker, gatita fara prefierbere este complet nesanatoasa. De aceea prefer fasolea gata fiarta, din conserva.

Inchideti vasul cu capacul special, setati pe Low pentru 3 ore, dupa care mutati pe High pentru alte 3 ore. Apoi plecati de acasa sau faceti ce vreti voi 🙂Curcan cu fasole picanta la slow cooker

A iesit o nebunie, boabele de fasole au ramas la fel de catifelate si frumoase ca atunci cand au fost scoase din conserva, fara sa se faramiteze, insa au capatat o aroma deosebita. Carnea de curcan…o fragezime de se topea in gura. O mancare exceptionala si fara falsa modestie afirm asta 🙂 Asa ca, da! un slow cooker face toti banii!Curcan cu fasole picanta la slow cooker Curcan cu fasole picanta la slow cooker

Si dupa cum va spuneam Heinner Electrocasnice va darui un aparat de gatiti slow cooker unui cititor al blogului meu. Cadou de vara, cum s-ar zice si se va desfasura pe facebook pe pagina mea, la postarea cu pricina. Dar despre asta: In Curand! Fiti pe faza!

Curcan cu fasole picanta la slow cooker

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

 

One Response to Curcan cu fasole picanta la slow cooker

  1. […] Asa cum va spusesem, cei de la Heinner Electrocasnice au un cadou de vara pentru voi, mai exact pentru unul din cititorii blogului meu. Un slow cooker special pentru retete speciale, bune si gustoase. Dar sa va spun cate ceva despre aparatul de gatit slow cooker pe care l-am primit eu si am apucat sa il testez cu reteta de Curcan cu fasole picanta. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.