WordPress Templates

Conopida coapta cu paste Puttanesca

Print pagePDF pageEmail page

Conopida coapta cu paste Puttanesca, asta am avut astazi la pranz. Mi-a placut foarte tare reteta cand am gasit-o in cautarile mele pe internet, astfel incat nu am mai stat pe ganduri. E o reteta perfecta pentru vara, asa mi se pare. E foarte light, e simplu de preparat si e de o savoare de necontestat. Pentru reteta aceasta aveti nevoie de foarte putin timp si „spre deloc” indemanare. Adica ce poate fi atat de greu sa fierbi niste paste, spaghete, orice tip de paste iti plac tie si sa le asezonezi cu mult sos de rosii, masline si conopida coapta. Nu este greu deloc. Astfel ca o farfurie mare de conopida coapta cu paste puttanesca.Conopida coapta cu paste Puttanesca

Ingrediente pentru reteta de Conopida coapta cu paste Puttanesca

  • 200 gr paste, spaghetti
  • 1 conserva rosii cuburi
  • o mana de masline kalamata, cam 15 masline
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • un praf de sare
  • un strop de zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita oregano
  • cateva frunze de busuioc verde

pentru conopida coapta

  • 1/2 conopida
  • o lingura de ulei
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspat macinat

Conopida coapta cu paste Puttanesca

Mod de preparare pentru Conopida coapta cu paste Puttanesca

Mai intai incalzim cuptorul la 180 grade. Desfacem conopida buchetele mici si le tavalim printr-un amestec de ulei, sare, piper si boia de ardei dulce. Dam tava la cuptor pentru 15 minute.

Punem apa la foc si imediat ce incepe sa clocoteasca, adaugati pastele. Fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj.

Incalziti doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie incapatoare. Adaugati ceapa tocata marunt si caliti pana se albeste si devine usor aurie. Adaugati usutroiul feliat subtire si boiaua de ardei. Amestecati si singeti cu rosiile pasta.

Lasati la foc marunt cam 10 minute. Adaugati sare, un strop de zahar si condimentele din lista de mai sus.

Imediat ce s-a ingrosat sosul puneti maslinele si la final bucatile de conopida coapta. Trageti tigaia de pe foc si incorporati pastele fierte si scurse de apa.

Transferati in boluri calde, garnisite cu putin busuioc verde.

Pofta buna la conopida coapta cu paste Puttanesca!

Voua cum va place conopida? In ce fel de retete o preferati?

 

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut articolul aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.