WordPress Templates

Tarta cu branzeturi si rosii uscate

Print pagePDF pageEmail page

Cand iti ramane un raft cu branzeturi pe care nimeni nu vrea sa le mai manince, ce faci? Pai in cazul meu a fost o tarta cu branzeturi si rosii uscate. Mi-a fost simplu sa fac un aluiat de tarta, pe care nici nu l-am mai lasat la rece, ci doar l-am umplut imediat cu un mix din resturile de branzeturi sarate de le mai aveam prin frigider. Sunt fan branza sarata ( indiferet de tip sau provenienta) si mereu avem in casa tot felul de branzeturi. O tarta cu branzeturi si rosii uscate este ideala atunci cand vrei sa scapi de resturile de prin frigider si e perfecta pentru luat la pachet, la job sau ca gustare intre mese. Si daca te incumeti sa ii pui o salata alaturi, ai un pranz mega delicios si sanatos, bun pentru intreaga familie. Sunt fan tarta sarate si in special cele cu branza sunt preferatele mele. O colectie de tarte sarate gasesti chiar aici pe blog. Sunt usor de preparat si tare, tare bune.

Tarta cu branzeturi si rosii uscate

Ingrediente pentru reteta de Tarta cu branzeturi si rosii uscate

pentru aluatul de tarta

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • cateva linguri de apa sau lapte rece
  • putina sare

pentru umplutura:

  • 100 gr cascaval razuit
  • 50 gr branza de burduf
  • 300 gr telemea
  • un rotocol de mozzarella
  • 2 oua
  • rosii uscate in ulei

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu branzeturi si rosii uscate

Mai intai preparati aluatul si acesta este un procedeu tare simplu. Practic va trebui sa amestecati toate ingredientele si sa le combinati si framantati pana ce obtineti un aluat ferm si elastic. Mai intai amestecati faina cu untul rece pana ce intreaga compozitie arata ca niste mici firimituri. Apoi adaugati sare si apa rece si framantati usor pana se incheaga si aduna intreaga compozitie intr-un bot de aluat.

Intindeti foaie grosuta. Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati cu faina sau puteti sa folositi foaie de copt. Puneti aluatul in tava, intepati-l din loc in loc. Coaceti-l usor timp de 7 minute la 180 grade, cuptor preincalzit.

Intre timp bagati toate branzeturile intr-un robot de bucatarie si mixati-le putin. Amestecati cu oua si piper ( optional).

Scoateti tarta de la cuptor si umpleti cu branzeturi. Ungeti deasupra cu ou batut bine si puneti din loc in loc bucati de rosii uscate.

Coaceti la 160 grade pentru 40-45 minute.

Tarta cu branzeturi si rosii uscate

Delicioasa tarta cu branzeturi si rosii sucate, fie calda, fie rece.

Pofta buna!

Tarta cu branzeturi sirosii uscate

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Tarta cu branzeturi sirosii uscate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.