WordPress Templates

Chiftele de conopida si naut

Print pagePDF pageEmail page

Quinoa acest aliment minune! Pe bune! Mie imi place in combinatie cu cacao, nuci si miere de albine 🙂 Dar imi place si in salte sau in chiftele. Asa ca aveam pofta de niste chiftelute mai light, asa. Cautand pe net mi-a suras combinatia de conopida, naut si quinoa, si nu am mai stat mult de  ganduri. Azi la pranz avem chiftele de conopida si naut. Ideal este ca nu trebuie sa le prajiti, ci doar sa le puneti la cuptor, sa le coaceti pe o hartie de copt. Apoi le puteti pune alaturi o salata verde, un sos de iaurt cu tahini sau de ce nu sa le scaldati intr-o tigaia generoasa de sos de rosii cu masline. Sau pur si simplu le devorati asa la modul simplu cu ceapa verde si rosii. Iar reteta asta rapida mi se pare ca raspunde provocarii lansate de prietenii mei de la Sun Food. Mi-au fost de mare ajutor punandu-mi la dispozitie boabele catifelate din conserva de naut.Chiftele de conopida si naut

Ingrediente pentru reteta de Chiftele de conopida si naut

Chiftele de conopida si naut

  • 1/2 bucata de conopida desfacuta buchetele
  • 100 gr quinoa fiarta
  • 1 conserva de naut Sun Food
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita ierburi italiene
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • un praf de piper proaspat macina
  • 1 ou
  • cateva frunze de busuioc
  • pentru sos:
  • 1 pahar mare de iaurt
  • 1 lingurita tahini
  • seminte de susan
  • lime

Chiftele de conopida si naut

Mod de preparare pentru reteta de Chiftele de conopida si naut

Fierbeti quinoa, scurgeti si lasati sa se raceasca complet.

Opariti buchetele de conopida in apa cu sare pentru 7-8 minute. Scoateti cu o paleta si lasati la racorit.

In vasul unui robotel de bucatarie ( acel food processor care imi lipseste mie) puneti buchetele de conopida, boabele de naut, quinoa, usturoiul, ceapa, condimentele. Mixati de doua trei ori. Amestecati apoi cu un ou si formati mici bilute lipicioase pe care le veti coace pentru 15 minute la 180 grade. Cuptorul preincalzit!Chiftele de conopida si naut

Cand sunt gata rumenite completati meniul delicios cuun sos de rosii si masline sau cu un sos de iaurt cu tahini sau simplu cu ceapa verde si rosii. Chiftele de conopida si naut

Sau cu ce mai vreti voi!

Pofta buna!Chiftele de conopida si naut Chiftele de conopida si naut

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.