WordPress Templates

Tortilla cu naut

Print pagePDF pageEmail page

Ca de obicei Sun Food ne pune la incercare si ne provoaca cu noi si noi retete. Asa se face ca astazi va aduc tot o reteta de inspiratie spaniola si anume Tortilla cu naut. Tortilla e un fel de omleta cu cartofi 🙂 cam asa s-ar zice pe la noi, insa de data asta am adaugat si niste boabe de naut in compozitie si bine am facut. Aveam in plan si o paella, dar nu a mai fost vreme, insa sa stiti ca nu uit 🙂 Astfel ca tortilla cu naut e absolut simplu si ideala de facut pentru perioadele in care nu aveti foarte mult timp de gatit si mai ales ca puteti sa o coaceti in ce fel de tava doriti si sa o taiati triunghiuri sau patrate. De asemenea este ideala si rece si poate fi luata la pachet.

Astfel ca daca tot s-a deschis sezonul de „iarba verde”si de party la iarba verde, puteti sa optati pentru o tigaie de tortilla cu naut, taiata triunghiuri, alaturi de un bol de mare salata din care sa va luati cate o lingura … asta pana e gata gratarul, nu? Tot ce va trebuie este o conserva de naut de la Sun Food, cativa cartofi si cateva oua. Minunat, asa-i?!

Tortilla cu naut

Ingrediente pentru reteta de Tortilla cu naut

Tortilla cu naut

  • 1 conserva naut Sun Food
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 ceapa mica
  • 4 oua
  • ulei de floarea soarelui

pentru salata:

  • salata verde
  • 3 rosii
  • 2 fiere de ceapa verde
  • o mana de boabe de naut
  • mix de seminte pentru salata ( in, chia, canepa, pin, dovleac)
  • un strop de ulei
  • sare roz
  • otet balsamic

Tortilla cu naut

Mod de preparare pentru reteta de Tortilla cu naut

Curatati cartofii si taiati-i ca pentru cartofi pai.

Scurgeti boabele de naut.

Taiati ceapa in felii subtiri.

Intr-o tigaie incapatoare incalziti cateva linguri bune de ulei de floarea soarelui si adaugati ceapa. Imediat ce se inmolaie, puneti cartofii taiati si uscati bine. Lasati la prajit pana se inmoaie si devin catifelati usor aurii. Pentru tortilla va recomand tigaia dubla de la Heinner pentru ca este ideala pentru acest tip de mancare. Cartofii se coc uniform, nu riscati sa ii ardeti ( daca folositi foc mic) si putreti intoarce tortilla pe o parte si pe alta fara sa va ardeti si sa va faceti griji. Adaugati si boabele de naut, pastrandu-va cam dopua linguri de naut pentru salata.

Separati bateti ouale spuma cu sare.

Turnati ouale batute peste cartofi si acoperiti tigaia. Lasati cateva minute pe fiecare parte. Daca nu aveti tigaie dubla, puteti folosi un capat plat sau o farfurie mare, groasa si intinsa cu care sa intoarecti tortilla pe o parte si pe cealalata fara sa o rupeti si fara sa va ardeti.Tortilla cu nautTortilla cu naut

Cand e rumenita, transferati totul pe o farfurie calda.

Pentru salata amestecati ingredientele, spalate, curatate, uscate si asezonati cu sare, ulei, otet balsamic si in final mix de seminte pentru salata.

Cam asta e tot.

O mancare ideala pentru o zi de primavara autentica! Party food la iarba verde!

Tortilla cu naut Tortilla cu naut Tortilla cu naut Tortilla cu naut

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.