WordPress Templates

Tarta cu crema de vanilie si fructe

Print pagePDF pageEmail page

Astazi vin cu o „micuta si draguta” Tarta cu crema de vanilie si fructe, o tarta simpla, de casa, dar „micuta si draguta” cum a numit-o Miru. E genul ala de tarta pe care il coci astazi si il mananci vreo doua zile si cu cat sta, cu atat se fragezeste mai bine crusta aceea de aluat crocant. E delicioasa si dulce. E ca un fel de prajitura cu atitudine. E minunata pentru copii si admirata de prieteni. E o tarta ca acasa. Simpla, cremoasa, aromata si dulce. Perfecta!

Tarta cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente pentru reteta de Tarta cu crema de vanilie si fructe

pentru aluat:

  • 100 gr unt
  • 200 gr faina de grau de tip 000
  • 1 ou
  • 30 gr zahar
  • 30 ml lapte

pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar tos
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • capsuni,
  • afineTarta cu crema de vanilie si fructe

 

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu crema de vanilie si fructe

Mai intai vom fabrica aluatul. Astfel ca intr-un bol frecam untul faramite, rece, cu faina si zaharul. Incorporam oul si laptele si in final va trebui sa obtinem un aluat ferm dar usor elastic. Inveliti-l in folie alimentara si dati-l la rece pentru 2 ore ( sau peste noapte).

Intre timp faceti crema: bateti spuma galbenusurile cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Incalziti laptele si apoi turnati-l in fir subtire peste crema de galbenusuri. Puneti cratita pe foc si amestecati continuu. Scoateti miezul unei pastai de vanilie si incorporati-l in crema. Aveti grija sa nu ardeti galbenusurile si amestecati continuu. Cand incepe sa capete consistenta incroporati amidonul si amestecati pe foc moderat. Crema in final va trebui sa fie tare, sa stea. Lasati-o sa se raceasca.

Scoateti aluatul de la rece si intideti-l cu un sucitor pe masa de lucru infainata. Ungeti o tava rotunda cu unt si tapetati cu faina. Asezati foaia cu marginile usor rasfrante. Intepati aluatul in loc in loc si dati tava la copt pentru 30 minute.

Scoateti si lasati sa se racoreasca usor. Umpleti foaia de alaut cu crema de vanilie si nivelati. Daca va mai ramas aluat puteti sa ii faceti o margine frumoasa, sa o ungeti cu un galbenus spart in doua linguri de lapte si sa o dati la cuptor pentru 10 minute. Decorati cu fructe proaspete, imediat ce tarta s-a racit complet.Tarta cu crema de vanilie si fructe

A iesit micuta si draguta, nu-i asa?

Voua va plac tartele dulci, de casa? Ce fel de tarte faceti acasa?

Tarta cu crema de vanilie si fructe
Tarta cu crema de vanilie si fructe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.