WordPress Templates

In vizita la Pasta Food

Print pagePDF pageEmail page

La sfarsitul anului trecut am ajuns si la Pasta Food, un loc in Iasi unde se „fabrica” paste proaspete. Numai bune de luat acasa.

Locul numit Pasta Food este situat in Iasi, in zona cartierului Dacia, Piata Dacia mai exact. Acolo munca incepe de dimineata, cat mai de dimineata pentru ca pastele trebuie livrate in aceeasi zi.  Mica „afacere” a inceput pe la jumatatea anului 2017, cand doi tineri, Alexandra si Andrei Hriapca Batir,  s-au gandit ca ar fi minunat sa impartaseasca si altora din dragostea lor pentru paste proaspete si sigure. Dupa ce au muncit cativa ani in afara Romaniei, intorsi acasa s-au gandit ce „afacere” ar putea sa faca, adica cu ce sa isi ocupe timpul, sa isi arate priceperea si sa faca ceva pentru ei si familia lor. Adica: sa munceasca! Asa au deschis, dupa doua tentative esuate, un mic atelier in care fabrica paste proaspete.

 

Daca stau bine si ma gandesc in Iasi nu prea gasesti paste proaspete, cu exceptia celor aduse de prin afara sau fabricate cine mai stie pe unde si care zac cu saptamanile pe rafturile supermarketurilor. Am cumparat si eu si dezamagirea a fost mare. Apoi, in alta ordine de idei plaja de paste proaspete de prin restaurantele iesene aproape ca lipseste. Cu exceptia unuia in care fusesem recent la un workshop „fabricat paste proaspete” si in care pastele proaspete se fac acolo pe loc si se servesc doar in locatia respectiva, alte locatii nu stiam. Aveam sa aflu ca micul producator Pasta Food livreaza paste proaspete in vreo doua restaurante maricele si de buna calitate din Iasi, dar si ca pastele sunt gata de luat acasa de catre omul obisnuit pentru ca le gaseste in vreo doua „bacanii” micute. Cumva „pentru cunoscatori”.

Astfel ca daca va doriti ceva special si sa va bucurati de niste paste adevarate, sfatul meu este sa ii sunati asa pe la o vineri si sa va faceti un stoc de cateva cutiute cu paste proaspete cat sa va ajunga pentru o saptamana.

Pastele sunt fabricate de catre cei doi tineri cu ajutorul unei masinarii profesionale, din faina de grau dur de buna calitate. Nu se adauga conservanti, amelioratori, amidon, coloranti sau alte cine stie cate si mai cate trasnai. Totul sa face simplu, la nivel basic. Sunt confectionate si paste proaspete simple, iar cele speciale sunt colorate cu pasta proaspata de spanac, sfecla rosie, in diverse variante de marime si forme, inclusiv foi de lasagna. Pe viitor isi doresc si o mica linie de productie pentru ravioli.

Pastele sunt apoi cantarite si infoliate in cutiute speciale, igienic, sunt etichetate ca atare si sunt livrate spre comercializare. Dar dupa cum v-am spus puteti sa ii cautati sa sa va faceti un stoc sau sa cumparati direct de la sursa.

 

Mica „bucatarioara” de paste este, asa cum v-am spus, utilata cu tot ce trebuie pentru a avea conditii igienice si sigure de fabricatie si de pastrare a pastelor proaspete.

Desi au contracte si contacte cu cateva mari restaurante, vreo 3 (sper sa fi retinut eu bine), fiind la inceput de drum vanzarile nu sunt exact cum si-ar dori fiecare mic antreprenor sau dupa cum ar fi „minunat sa fie”. Astfel ca sfatul meu catre voi, cei care cititi acest articol si care aveti o mica afacere, un restaurant, o locatie in care serviti mancare, sa incercati si varianta de a oferi paste proaspete clientilor vostri. Cu siguranta veti fi apreciati, iar clientii vostri fericiti. Pentru ca nu exista si nu se poate face comparatie intre pastele clasice, uscate si cele proaspete, mai ales atunci cand sunt si loco 🙂 Eu va pot spune ca le-am incercat si chiar acum in timp ce scriu articolul acesta, am dat gata un bol cu paste cu sunca si ou. Sunt delicioase si le puteti gati in orice combinatie.

Pe cei de la Pasta Food ii puteti contacta si pe facebook : Pasta Food

Alexandra & Andrei Hriapca Batir

tel 0754 653 316

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.