WordPress Templates

Briosa festiva cu suc de rosii

Print pagePDF pageEmail page

Imi place perioada sarbatorilor, fie de vara sau de pasti, fie doar sarbatori legate de ziua de nastere, pentru ca orice masa poate fi transformata intr-o sarbatoare. Si cred ca o briosa festiva cu suc de rosii poate infrumuseta o masa, oricat de simpla ar parea. Alege astfel sa coci un anumit tip de paine floare sau un cammembert snowflake pentru o cina fancy. Dar indiferent ce si cum ai alege, o briosa festiva cu suc de rosii, cateva boluri cu hummus in diferite variante, rosii uscate, niste mici platouri incarcate „cu de toate” iti poti asigura succesul unei petreceri reusite.

Asa ca m-am gandit sa va vin putin in ajutor si sa va imbii la un altfel de painita: o briosa festiva cu suc de rosii. E numai buna sa rupi cate o bucatica si sa o infrupti pe ici colo in bolurile plina cu hummus sau pasta de linte. Pentru briosa festiva cu suc de rosii, de astazi, am folosit o conserva de rosii cuburi de la Sun Food, pe care am trecut-o prin blender si am uns cu ea bucatile de aluat de painita dulceaga. Deci, va provoc si pe voi sa va alaturati altor pasionati de cooking cu sau fara blog si sa gatiti acasa cat mai des si mai frumos. Si neaparat accesati hastag #ProvocareaSunFood pentru o inspiratie pe masura!

Briosa festiva

Ingrediente pentru reteta de Briosa festiva cu suc de rosii

pentru aluatul de briosa

  • 350 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 30 gr zahar
  • 20 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 gr unt

pentru sosul de rosii

  • 1 conserva de rosii cuburi Sun Food
  • o varf de lingurita de zahar
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc verde

Briosa festiva

Mod de preparare pentru reteta Briosa festiva cu suc de rosii

Mai intai preparati aluatul. Amestecati drojdia uscata cu o lingura de lapte pana se lichefiaza. Intr-un bol amestecati faina cu un strop de sare, zaharul, ouale si drojdia. In final incorporati untul topit si laptele. Va trebui sa obtineti un aluat ca de paine. Lasati-l la dospit pentru 2 ore.

Incalziti cuptorul la 200 grade. Luati bucatele de aluat si le asezati in tava, peste o foaie de copt, de jur imprejurul unui bol de mic. Formati o coronita din bucatele de aluat. Ungeti-le cu suc de rosii. Pentru aceasta va trebui sa luati o conserva de rosii cuburi de la Sun Food, o treceti prin blender impreuna cu putin usturoi, oregano, zahar, 1-2 frunze de busuioc. Transferati continutul intr-o tigaie si puneti pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si apa de evapora. Trageti de pe foc si lasati la racit.

Ungeti cu sosul de rosii coronita de aluat. Dati la cuptor pentru 40 minute la foc moderat 160 grade.  Dupa 15 minute, puteti sa scoateti tava de la cuptor si sa mai ungeti inca o data briosa festiva cu suc de rosii.Briosa festiva

Scoateti si lasati sa se raceasca.

O briosa festiva cu suc de rosii va va infrumuseta masa si cu siguranta veti avea o cina memorabila!

Briosa festiva Briosa festiva

Sumar
recipe image
Reteta:
Briosa festiva cu suc de rosii
Autor:
Publicat la:
Timp pregatire:
Timp gatire:
Timp total:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.