WordPress Templates

Floricele cu sunca si mozzarella

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

 

Pentru reteta asta de floricele cu sunca si mozzarella e responsabila Amalia de la haisagatim.ro. La ea am vazut-o acum foarte multa vreme si tot acum foarte multa vreme le-am si copt. Insa abia acum  am dat peste pozele, ratacite (nu-stiu-cum) prin calculatorul meu. Sunt niste aperitive tare dragute si mai ales foarte bune, sunt ideale pentru o masa cu prietenii, pentru o seara cu ai tai in fata televizorului, la meci sau pur si simplu ca mancare de pus la pachetelul pentru scoala. Sunt perfecte pentru a  inlocui un pachetel gustos si plin la job si merg foarte bine ca si gustarea dintre mese. Pentru noi sunt foarte bune, mai ales ca avem gustari intre mese, fiind mereu pe drumuri nu avem un orar strict de masa si astfel mancam ce si pe unde apucam… de cele mai multe ori prin masina, in trafic.

floricele-cu-sunca-si-mozzarella-4

Ingrediente pentru reteta de Floricele cu sunca si mozzarella

  • 500g faina alba
  • 250ml lapte
  • 25g drojdie
  • 50g unt
  • 2 lingurite sare

pentru umplutura:

  • 300g sunca
  • 200g branza (mozarella, cas, cascaval merge si telemea )
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri lapte
  • susan sau mac

floricele-cu-sunca-si-mozzarella-2

Mod de preparare pentru reteta de Floricele cu sunca si mozzarella Intr-un bol frecam putin drojdia cu o 1/2 lingurita de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam 1 lingurita de faina, 2 linguri apa calda, amestecam si lasam sa creasca.

Laptele il incalzim putin si adaugam untul in el.

Intr-un bol cernem faina si adaugam drojdia crescuta (maia) si laptele impreuna cu untul, sarea. Framanatam incetisor pana cand aluatul se desprinde de pe vas, vreo cateva minutele ar trebui sa fie suficient. Acoperim cu o folie transparenta si lasam sa dospeasca o ora.

Radem mozzarella pe razatoarea mare. Taiati rondele de sunca.

Pe masa infoainata bine intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor in foaie grosuta de vreo 0.5 cm. Taiem cu o forma rotunda cercuri de diametru 5cm. Pe o bucata de aluat punem o felie de sunca si in mijloc putina branza ( sa nu puneti foarte multa deoarece va curge pe margini ).floricele-cu-sunca-si-mozzarella-1

Inchidem cu o alta bucata de aluat deasupra, apasam pe margini si taiem in patru, apoi in opt si rasucim marginile usor, lasam spatiu pe mijloc, astfel incat sa obtinem un fel de floricica.

Punem floricelele in tava si lasam sa mai creasca 20 min, timp in care preincalzim cuptorul la 200 C pe ventilatie.

Amestecam galbenusul de ou cu lapte si ungem florile. Presaram susan deasupra si coacem 10-15 min pana se rumenesc frumos.

Nu am numarat exact cate ies, depinde si de cat si cum le lucrati, insa ies destul de multe.

Mie imi place tare mult sa fac tot felul de mici copturi, de aluaturi umplute cu tot felul de chestii sarate, pentru ca mi se par foarte faine pentru pachetelul de serviciu sau de scoala. Voi ce fel de placintele faceti?

floricele-cu-sunca-si-mozzarella-5 floricele-cu-sunca-si-mozzarella-3

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube.

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *