WordPress Templates

Crostini cu branza de capra si fructe caramelizate

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Retete rapide, delicioase si cu ingredinete la indemana oricui. Si reteta care sa arate bine, caci aspectul nu e deloc de neglijat. Cam asa vad eu lucrurile la mine in bucatarie de o perioada de timp. Sincer nu mai am nici rabdare, nici timp si nici chef sa stau cu orele sa gatesc. Vreau sa ma bucur de Miruna si de familia mea, vreau sa „pierd” timpul cu totul si cu totul alte chestii decat cu gatitul. Nu ma intelegeti gresit! Imi place sa gatesc si imi place sa maninc chestii bune si frumoase, care sa arate bine. Insa mi-am pierdut cheful de a gati  multe deodata si de a sta cu orele in bucatarie. Mi-am pierdut cheful si de  a sta cu orele langa farfurii de mancare sa ma chinui sa le aranjez si sa le pozez si apoi sa nu imi placa si sa o iau de la capat. Asa incat toata treaba s-a simplificat tare mult: gatesc putin, rapid, usor, iar fotografiile se fac si mai usor. Daca acum doi ani ma gandeam ca voi investi timp in fotografie, acum nu mai gandesc deloc asa. Atat cat pot, atat fac si investesc timpul in cu totul altceva.

Reteta de astazi este despre cum sa ai un mic dejun dulce, repede si sofisticat. Atat de sofisticat incat nu iti ia mai mult de 15 minute sa te indulcesti de dimineata cu niste crostini cu branza de capra si fructe caramelizate. Pentru ca de ce nu? E vara si e fun! Pentru reteta asta ai nevoie de o cutie mica de 200 gr branza de capra proaspata si cateva piersici gata decojite si induilcite dintr-o conserva de compot de piersici de la Sun Food. Apoi mai ai nevoie de maxim 15 minute sa iti creezi dimineata perfecta!

crostini-cu-branza-de-capra-si-fructe-caramelizate-6

Ingrediente pentru reteta de Crostini cu branza de capra si fructe caramelizate

crostini-cu-branza-de-capra-si-fructe-caramelizate-1

  • 200 gr branza de capra proaspata
  • 1/2 conserva piersici Sun Food
  • o mana de mure
  • 1 lingurita zahar muscovado
  • 10 gr unt
  • cateva felii de paine
  • miere de albine
  • frunze de menta proaspata

crostini-cu-branza-de-capra-si-fructe-caramelizate-3

Mod de preparare pentru reteta de Crostini cu branza de capra si fructe caramelizate

Puneti feliile de paine sub grill p[entru cateva minute. Rumeniti-le pe fiecare parte fix atat cat va place si apoi pastrati-le la cald.

Taiati piersicile in felii. Incalziti intr-o tigaie untul si zaharul muscovado. Adaugati feliile de piersici si murele. Amestecati cu o spatula pana se caramelizeaza usor. Trageti de pe foc.

Ungeti fiecare bucata de paine cu branza de capra frecata cu miere de albine (doar atat cat va place, fiecare dupa preferinte). In loc de miere de albine puteti folosi sirop de cocos, sirop de agave sau de artar. Orice va place sau aveti la indemana.

Peste fiecare bucata de crostini puneti fructe caramelizate si stropiti cu siropul lasat. Cateva frunzulite de menta proaspata va vor aduce si mai multa prospetime preparatului, dar si in viata!

Sa fiti fericiti!

crostini-cu-branza-de-capra-si-fructe-caramelizate-4 crostini-cu-branza-de-capra-si-fructe-caramelizate-5 crostini-cu-branza-de-capra-si-fructe-caramelizate-2 crostini-cu-branza-de-capra-si-fructe-caramelizate-7

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.