WordPress Templates

Frittata cu ricotta si sparanghel

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

M-am intors dupa cateva zile de bantuit prin „Transylvania” si evident ca aveam frigiderul gol 🙂 Logic ca ne-am oprin in Carrefour la intrarea in Iasi si ne-am luat cate ceva de ale gurii: lapte, iaurt, niste frunze, rosii, castraveti… din astea. Nu stiu cum de mi s-a lipit de cos si o cutie de ricotta si niste sparanghel. Bine, despre sparanghel era la oferta, asa ca stiu cum de mi s-a lipit, dar despre ricotta habar n-am. Cred ca am incurcat-o cu niste mascarpone (cutiile astea asa mai seamana!). Asa ca ajunsi acasa dupa ce ne-a luat vreo jumate de ora si vreo trei drumuri dus intors pana la masina sa descarcam toate bagajele si evident boscorodeala de rigoare „plecam cu jumate de protbagaj si ne intoarcem cu loganul plin, si mai multe bagaje, sacose si sacosele decat am plecat…” etc etc. Chestii din astea care mie mi se par complet logice, dar lui deloc, chiar deloc. In fine…. mai pe azi dimineata mi-am dat seama ca nu e nimic de mancare si cum era un mic dejun intarziat m-am gandit sa ii fac lui o surpriza. Asa ca a aparut o tava cu frittata cu ricotta si sparanghel, nu prea frumusica la pozat, dar tare buna la mancat. Si a mai luat si o  parte din ea la job, deci treaba mea de nevasta dragastoasa e completa.

frittata-cu-ricotta-si-sparanghel-3

Ingrediente pentru reteta de Frittata cu ricotta si sparanghel

  • 5 oua
  • 1 leg mica de spatanghel
  • 1 cutie de ricotta
  • 2 gr unt
  • sare si un strop de piper proaspat macinat

frittata-cu-ricotta-si-sparanghel-2

Mod de preparare pentru reteta de frittata cu ricotta si sparanghel

Se curata si se taie sparanghelul in bucati potrivite. Intr-o tigaie se incalzeste untul, cat sa se topeasca, si se pun bucatile de sparanghel. Amestecati si rumenit-le pret de cateva secunde, pe fiecare parte. Adaugati ricotta si amestecati. Intr-un bol bateti spuma ouale intregi, potriviti de sare si un strop de piper proaspat macinat.

Turnati ouale batute in tigaie.

Dati tigaia la cuptor pentru 20 minute, la 160 grade cu ventilatie.

Cand a crescut si s-a aurit, scoateti tigaia si consumati cu salata verde sau o salata simpla din rosii si castraveti, sau doar cu niste rosii strivite cu rozmarin si un strop de ulei de masline. Indiferent de alegerea facuta, frittata cu ricotta si sparanghel e un mic dejun rapid sau o alternativa la clasica omleta cu legume… pentru job 🙂

Imi place genul asta de mancare pentru ca e rapid, e healthy si e simplu de facut. Voua cum vi se pare?

frittata-cu-ricotta-si-sparanghel-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *