WordPress Templates

Budinca de dovlecei cu branza de capra

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Daca anul asta am primit dovlecei multi, pentru ca s-au facut in gradina socrilor (nah, cate una alta) ce doamne-iarta-ma sa fac cu ei? Asa ca improvize. Daca zilele trecute am dat-o cu un souffle de dovlecei, de data asta ma improvizat o budinca de dovlecei cu branza de capra. Reteta e foarte simpla si nu ai nevoie nici de pricepere, ci doar de cateva ingrediente. Niste vase foarte frumusele iti vor intregi povestea culinara si te vor face sa visezi cu ochii deschisi la vara. Eu, de exemplu visez la concediu, dar pana atunci mai e un hop. Pana una alta dovleceii sunt o parte buna a vietiisi sunt plini de apa, ceea ce e important in dieta noastra. Sunt sanatosi, sunt versatili pentru ca pot fi si mancare, dar si desert, si daca sdtii sa ii pui in valoare ei iei vor alinta toate simturile. Te vor face sa razi si sa visezi. Asa ca pot spune si va pot spune ca dovlecii sunt deliciosi. Mai multe retete cu legume si cu dovlecei gasiti pe blog si va multumesc ca ma cititi si unii dintre voi imi si incercati retetele 🙂

Nu stiu daca budinca de dovlecei cu branza de capra La Colline e chiar cea mai buna titulatura pentru reteta asta, dar pot, cu mana pe inima, sa zic ca e de-a dreptul minunata!

budinca-de-dovlecei-cu-branza-de-capra-1

Ingrediente pentru reteta de Budinca de dovlecei cu branza de capra

  • 2 dovlecei potriviti
  • 200 gr branza de capra cu marar
  • 4 oua
  • 1-2 linguri de faina
  • 30 gr unt
  • un strop de sarebudinca-de-dovlecei-cu-branza-de-capra-4

Mod de preparare pentru reteta de Budinca de dovlecei cu branza de capra

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Ungeti cu unt cateva vase frumusele

Curatati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare. Puneti-i intr-un bol si amestecati-i cu un strop de sare. Lasati-i 10 minute minin. Puneti-i apoi intr-un tifon si stoarceti-i pana iese toata zeama din ei si ramane cat o mana de compozitie.

Bateti ouale cu un praf de sare si adaugati dovleceii si branza de capra. Amestecati si omogenizati. Incorporati faina. Turnati compozitia in vasele unse cu unt si dati la cuptor penntru 40-45 minute, pana devin aurii si capata o crusta rumena deasupra.

Budinca de dovlecei cu branza de capra se papa calduta, nu fierbinte, nu rece. Si ii poti pune un extra sos de iaurt cu un strop de usturoi si mult patrunjel verde!

Hai sa fim sanatosi!

budinca-de-dovlecei-cu-branza-de-capra-5 budinca-de-dovlecei-cu-branza-de-capra-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *