WordPress Templates

Vinete umplute cu naut

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Stiu ca e caldura mare, mocher! Dar niste vinete umplute cu naut se portivesc tare bine cu vara asta. Asa ma patit si eu zilele trecute, cand mi-au facut cu ochiul niste vinete la carrefour. Nu m-am putut abtine sa nu le iau acasa si noroc de cuptorul meu electric caci altfel nu stiu ce m-as fi facut. Asa ca am descarcat frumusel bagajele acasa, am incins cuptorul la 200 grade, pe ventilatie si m-am apucat de „ferchezuit” vinetele astea. Le-am umplut cu naut de la Sun Food, cu sos de rosii intregi luate direct din conserva de rosii intregi, tot de la SunFood, cu niscaiva ceapa si la final un sos de iaurt si inca niste chestiuni imbatatoare. A iesit o frumusete de mancare, niste vinete umplute cu naut la cuptor de mi-au dat pe spate musafirii. Sunt delicioase, sun demential de bune, iar iaurtul cu menta si boabele de rodie acrisoare sunt un must have al acestei retete. Sa nu va ganditi ca e o combinatie „ciudata” pentru ca nu e asa. E o chestiune atat de buna si de savuroasa incat dupa ce veti avea burtici fericite veti striga dupa inca o portie… sau mai bine dupa o apa cu fructe. Deci, sunteti gata sa va povestesc?! hai!

vinete-umplute-cu-naut-8

Ingrediente pentru reteta de Vinete umplute cu naut

vinete-umplute-cu-naut-1

  • 2 vinete potrivite
  • 1 conserva de naut
  • 1 ceapa
  • 1 conserva rosii
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura tahini
  • sumac
  • sare
  • ulei de floarea soarelui
  • 40 gr unt
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar de iaurt
  • cateva frunze de menta
  • 1/2 rodie

 

vinete-umplute-cu-naut-2

Mod de preparare pentru reteta de Vinete umplute cu naut

Spalati vinetele si taiati-le pe lung. Sfatul meu ar fi sa folositi vinete mai mult lungute si mai subtirele, decat acele vinete umflate si imense. mai multe vinete, daca va doriti o cantitate mai mare, dar nicicum niste vinete gigant! Scoateti-le miezul, pe lungime, lasand o margine cam de 0.5 cm de jur imprejur. Puneti barcutele de vinete intr-o tava , stropiti-le cu putin ulei si sare si dati-le la cuptor pentru 5 minute.

Miezul de la vinete il tocati marunt si il puneti intr-o tigaie, impreuna cu ceapa tocata marunt si usturoiuyl feliat subtire, in doua, trei linguri de ulei vegetal. Caliti-le la foc molcom. Adaugati boabele de naut scurse de zeama in care au fostconservate. Amestecati si stingeti cu rosiile facute pasta fina. Lasati la foc mic, amestecand continuu pana sosul se ingroasa. Potriviti de sare.

Scoatreti tava de la cuptor si umpleti cu aceasta compozitie fiecare jumatate de vinata. presarari sumac si stropiti cu ulei de floarea soarelui sau orice alt ulei vegetal. dati la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade cu ventilatie.

Separat amestecati iaurtul cu un strop de sare si frunze de menta tocate. tocati patrunjelul.

Scoateti tava de la cuptor. Presarati peste vinete patrunjel tocat si boabe de rodie si stropiti cu iaurt si menta.

Pofta buna si va astept cu impresii. In ce varianta ati copt vinete la cuptor?

vinete-umplute-cu-naut-5 vinete-umplute-cu-naut-3 vinete-umplute-cu-naut-7

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *