WordPress Templates

Mini tarte cu praz

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

M-am tot gandit ca ar trebui sa mai fac si eu ceva de mancare, caci ai mei, (dragii de ei) cam fac foamea de ceva vreme. Asa ca le-am zis: bai, va fac o tarta! Cu ce o sa fie nu stiu, dar va garantez ca o sa va placa.  Si  tot ce am putut gati zilele astea au fost niste mini tarte cu praz :)) Fix numai bune de luat la pachet, la job sau la scoala. Sunt mici, cochete, sunt pline de savoare si sunt fenomenale a doua zi, reci. Pentru a nu va fi atat de dificil sa le faceti asa mini, le puteti prefera in formula „maxi” adica o tarta normala in tava rotunda de 24*26 cm. Apoi o taiati in triunghiuri si asta e tot. Hai sa va povestesc cat de misto sunt aceste mini tarte cu praz.

mini tarte cu praz

Ingrediente pentru reteta de Mini tarte cu praz

 pentru aluat:

  •  140 gr unt
  •  260 gr faina
  •  1 ou
  • un varf de cutit de sare
  •  4 linguri lapte

pentru umplutura:

  • 100 gr felii subtiri de bacon
  • 1 praz (partea alba)
  • 100 gr gorgonzola
  • 30 gr smantana
  • mix de seminte de susan

mini tarte cu praz

Mod de preparare pentru reteta de Mini tarte cu praz

Mai intai preparati aluatul de tarta, iar treaba asta este foarte simpla: amestecati faina cu sarea si untul taiat bucati, rece. Amestecati pana devine faramite, exact ca niste biscuiti sfaramiciosi. Adaugati oul batut putin si cate o lingura de lapte. Imediat ce obtineti un aluat tare, ferm, ca o bila, il inveliti in foaie de alimente si il dati la rece pentru o ora( dar nu e neaparat necesar).

Taiati prazul rondele, doar partea alba si puneti-l la calit in doua, trei linguri de ulei vegetal, pana ce se inmoaie si se rumeneste putintel. Scoateti-l pe o farfurie calda si pastrati-l la cald. Separat, trageti la tigaie feliile alea stravezii de bacon, doar cat sa capete „lumina”, cateva secunde pe fiecare parte. Nu trebuie nici sa se rumeneasca, nici sa se prajeasca. Scoateti-le si pastrati-le la cald. Separat topiti gorgonzola, intr-o tigaie la foc mic, si cand a devenit cremoasa, adaugati

Incingeti cuptorul la 180 grade.

Pregatiti niste tavite din acelea speciale pentru briose, ungeti-le cu un strop de ulei si tapetati fiecare locsor cu un strat subtire de faina. Scoateti aluatul de la rece si intideti-l cu sucitorul pe masa infainata. Cu ajutorul unei forme rotunde si mari de decupat gogosi taiati forme rotunde si apoi potriviti-le in locurile speciale din tava de briose. Puneti in fiecare bucatica de aluat cate o jumatate de felie de bacon, adaugati cate o lingura rasa de praz si la final faceti o crusta de gorgonzola. Presarati mix de seminte de susan, alb si negru, sau doar alb ( daca nu aveti puteti inlocui cu mac) si dati la cuptor la foc moderat (160-170 grade) pentru 35-40 minute.

Pofta buna!

mini tarte cu praz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *