WordPress Templates

Mic dejun cu fasole alba

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

De ce am ales pentru astazi sa am un mic dejun cu fasole alba? Pai dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca prietenii mei de la Sun Food mi-au lansat provocarea de a gati doua retete speciale pentru mic dejun si pentru ca imi plac boabele de fasole alba. Cred ca va intrebati daca alor mei le-a fost pe plac acest mic dejun cu fasole alba. Pai Miruna era la scoala, asa ca nu s-a lipit de vreo boaba, iar daca era acasa ar fi strambat din nas si ar fi iesit in fuga din bucatarie strigand: nuuu, asa ceva nuu, eu nu maninc fasole. Iar lui Remi i-a placut, a spus ca e inedit si ca e satios. In traducere pe intelesul meu: e bun si o sa imi tina de foame pana pe la 12. Eu am fost incantata si chiar la pranz i-am adaugat si niste salata, un ou de rata prajit si am avut un pranz extraordinar. Daca alegeti sa faceti un mic dejun cu fasole alba, cel mai simplu mod de a-l avea rapid, cam in 10 minute, e sa desfaceti o conserva de fasole alba. Conservele sunt ok, sunt sanatoase si sunt la indemana oricui. Si practic oricand, la orice ora, iti poti incropi rapid o masa.

mic dejun cu fasole alba

Ingrediente pentru reteta de Mic dejun cu fasole alba

mic dejun cu fasole alba

  • 1 conserva de fasole alba Sun Food
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/4 lamaie
  • 2 linguri de ulei
  • cateva rosii uscate
  • un strop de sare roz
  • cateva boabe de piper rosu
  • 4 felii de paine de secara prajite

mic dejun cu fasole alba

Mod de preparare pentru reteta de Mic dejun cu fasole alba

Mai intai desfaceti conserva de fasole alba si scurgeti boabele, apoi treceti-le prin cateva jeturi de apa rece. Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare, timp in care va veti ocupa de restul ingredientelor.

Puneti feliile de paine de secara la prajit. Aveti doua posibilitati: ori le puneti in prajitorul de paine, ori procedati ca mine: aprindeti grillul de la cuptor si lasati-le acolo cateva minutele. Personal imi place sa le fac la grill, pentru ca feliile se rumenesc frumos fgara sa se ususce, raman moi in interior si cu o delicata crusta aramie la exterior. Imi plac mai mult astfel, dar voi alegeti dupa cum va place sau dupa ce tip de “aparate” aveti :) Bun, acum ca ati pus feliile de paine la prajit, aveti grija sa nu le uitati pe acolo si hai mai departe…

Taiati rosiile uscate in bucatele potrivite si tocati patrunjelul verde.

mic dejun cu fasole alba

Amestecati sarea roz cu boabele de piper si striviti-le usor in doua linguri de ulei (de care vreti voi). Intr-un bol amestecati boabele de fasole alba cu rosiile uscate, patrunjelul verde si amestecul de ulei si sare. Stropiti cu zeama de lamaie.

Potriviti intr-o farfurioara frumoasa cateva linguri din amestecul asta de boabe peste o felie de paine calda rumenita si aveti un mic dejun cu fasole alba de neuitat!

Sa fiti voiosi si sanatosi!

mic dejun cu fasole alba mic dejun cu fasole alba mic dejun cu fasole alba

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>