WordPress Templates

Iepure cu ciuperci la cuptor

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

S-a intors frigul. Parca vremea asta rece nu se mai da dusa, nu stiu cum sa zic. In aprilie a fost ninsoare si temperaturi cu minus, nici bine nu a sosit luna mai si iarasi frig… brr… Si eu care ma gandeam ca weekendul asta mancam cirese pana ne saturam… dar de unde atata bucurie! E frig, vant si plolaie de zici ca se intoarce Craciunul, nu alta. Sper sa se duca cat mai repejor si sa reapara soarele si pe strada mea, caci tare multa nevoie am! Nu stiu cum e la voi, dar eu nu sunt deloc omul vremii asteia uricioase, nu cred ca as putea trai prin partile astea de lume in care numai ploua si ii vant si vezi soarele cum rasare doar intr-o joi. Si pentru ca zilele astea sunt mai mult “inchisa” in casa am scos o bucata de urecheat, ultima de mai statea prin congelator, si l-am bagat repejor in oala de lut la cuptor. Imi plac tare mult mancarurile astea la cuptor, pe repede inainte. Probabil ca sunt eu mai lenesa, dar tind sa cred ca avem atat de multe de facut si chiar nu are sens sa stam sa ne stresam cu orele in bucatarie. Cel mai simplu este sa gatesti ceva care nu iti necesita mult timp, care  sta la “facut” in crock pot sau in cuptor, iar tu in timpul asta te joci cu cel mic sau nu stiu, faci orice altceva. Astazi e despre Iepure cu ciuperci la cuptor, pe repede inainte. Si mai e ceva… de ce imi place mie iepure cu ciuperci la cuptor? Pai pentru ca imi place carnea de iepure, pentru ca a fost o perioada in care aveam foparte multi urecheati prin congelator si pentru ca in combinatia asta de iepure cu ciuperci e absolut divin!

iepure cu ciuperci la cuptor

Ingrediente pentru reteta de Iepure cu ciuperci la cuptor

  • 1/2 iepure ( vreo 600-700 gr carne)
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 500 gr ciuperci
  • 4 rosii
  • 2 linguri faina
  • ulei de floarea soarelui
  • 3 fier ceapa verde
  • sare roz
  • 1/4 lingurita ghimbir praf
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • un pahar de vin
  • o ceasca de apa

iepure cu ciuperci la cuptor

 Mod de preparare pentru reteta de Iepure cu ciuperci la cuptor

Bucatile de iepure le dam prin faina pe toate partile si le rumenim usor, cate 2 minute pe fiecare parte. Apoi le transferam intr-o cratita incapatoare, o oala de lut sau orice tava rezistenta la cuptor.

Taiem morcovul ciupercile si rosiile in bucati potrivite. Ceapa o tocam potrivit.

Intr-o tigaie incapatoare punem la calit ceapa, apoi adaugam morcovul si ciupercile. Presaram un strop de sare si acoperim cu un capac. Imediat ce ciupercile incep sa lase zeama, adaugam rosiile bucati si apoi restul de condimente: chimen, ghimbir, boiaua de ardei. Mai lasam 5 minute la foc molcom.

Punem continutul in cratita incapatoare peste bucatile de carne de iepure. Adaugam un pahar de vin si o cana cu apa si dam la cuptor, la foc moderat pentru 50 minute.

Presaram ceapa verde tocata marunt deasupra si servim cu incredere!

Pofta buna!

iepure cu ciuperci la cuptor iepure cu ciuperci la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>