WordPress Templates

Bomboane de cocos in doua straturi

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dupa cum v-am povestit aici pe blog, am depistat  ca sunt indragostita de nucile de cocos. Si am mai descoperit ca retetele cu cocos incep sa ma puna la grea incercare. Despre uleiul de cocos am uitat sa va spun ca il ador, iar Miruna nu se culca seara pana nu ii alint pielea cu ulei de cocos. Ea e mare fan ulei de cocos si il foloseste pentru piele, par, balsam de buze, si evident ca nu se poate abtine sa nu isi bage degetele in borcanul cu ulei de cocos si sa il guste. Ii plac fulgii de cocos, untul de cocos pe biscuiti si cred ca daca s-ar deschide o cofetarie doar cu nuci de cocos, ea s-ar muta acolo. Cam asa a fost si de data asta cand am decis sa ma inscriu in provocarea #retetameacucocos lansata de cei de la Vegis.ro N-am stat  pe ganduri si bine am facut, asa ca am primit un borcanel de ulei de cocos Bio Niavis ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate.

Uleiul de cocos, in general, este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier ) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.

Uleiul de cocos are numeroase proprietăți nutritive (Vitamina-E, vitamina K și minerale, cum ar fi Fier), este stabil termic, lent în oxidare, rezistent la râncezire, având o durată de valabilitate destul de mare, de până la câțiva ani. Si este de nelipsit din casa si bucataria, din viata mea si a familiei mele.

Asa ca am tot stat si m-am gandit cu ce sa particip la provocarea lansata de cei de la Vegis.ro si cand am vazut si celelalte retete participante mi-a stat inima in loc: pentru ca sunt absolut delicioase si muncite. Am ales sa particip cu aceste mici bomboane de cocos in doua straturi, niste bomboane de care Miruna mea s-a indragostit. Cei care ma cunoasteti, stiti ca v-am mai spus ca Miruna nu maninca mai nimic dulce, doar ciocolata, (bine ea ar rontai si acadele, dar  pentru ca dantura mi se pare mult mai importanta, nu primeste permisiunea de a se bucura de asa ceva). In rest, Miru limpaie niste prajituri, uneori briose daca sunt asa pufoase, umede, ciocolatoase, si e cumva fan declarat bezele si un anumit tip de chec. Insa in rest, poti sa ii bagi sub nas orice alte dulciuri, caci nu se atinge de ele. Ei bine, bomboanele astea sunt de departe placerea ei, au cucerit-o si ea s-a bucurat de toate. Sunt delicioase, sunt perfecte pentru copii si zau ca am sa ii fac mai des. Nu aveti nevoie de nimic extraordina in afara de cocos, mult cocos, ulei de cocos, un pic de migala si rabdare si cam asta e tot. Sper sa va placa si sper sa castig increderea juratilor.

bomboane-de-cocos-in-doua-straturi-5

 

Ingrediente pentru reteta de Bomboane de cocos in doua straturi

pentru primul strat:

  • 50 gr faina de migdale
  • 50 gr faina de cocos
  • un praf de sare roz
  • 2 linguri ulei de cocos Niavis
  • 1 lingura unt de cocos
  • 3 linguri sirop de artar

pentru al doilea strat

  • 3 linguri de dulce de leche
  • 1 lingura unt de arahide
  • 1 lingura ulei de cocos Niavis

pentru stratul de ciocolata:

  • 100 gr ciocolata 85%cacao
  • 1 lingura ulei de cocos Niavis

bomboane-de-cocos-in-doua-straturi-1

Mod de preparare pentru reteta de Bomboane de cocos in doua straturi

Pentru realizarea acestor bomboane aveti nevoie de 1-2 tavite de silicon pentru bomboane sau pentru minibriose.

Mai intai preparam primul strat al acestor bomboane de cocos in doua straturi. Astfel ca intr-un bol amestecam faina de migdale, faina de cocos si un strop de sare. Adaugam  untul de cocos si cele doua linguri de ulei de cocos Niavi si amestecam. Incorporam si siropul de artar si ar trebui sa obtinem un aluat ferm, tare, care se prereaza la modelat.

bomboane-de-cocos-in-doua-straturi-2

Ungeti formele de silicon cu un strop de ulei de cocos. Modelam cate o biluta de aluat si o punem inauntrul formei, presand-o bine cu degetele. Umpleti doar jumatate din forma de silicon, astfel veti obtine primul strat al bomboanei. Dati forma la rece pentru o ora.

Pentru al doilea strat amestecati intr-un bol dulcele de leche, cu untul de arahide si la final incorporati si o lingura de ulei de cocos Niavis. Amestecati bine, p[ana la omogenizare completa. Scoateti forma de la rece si umpleti, formand al doilea strat al bomboanei cu acest al doilea amestec.

Dati forma la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Pentru a face stratul de ciocolata este suficient sa topiti ciocolata pe baie de aburi si sa incorporati cate putin ulei de cocos Niavis. Scoateti forma de la rece si cu grija desfaceti fiecare bomboana de cocos in doua straturi. Asa-i ca-s frumusele?

bomboane-de-cocos-in-doua-straturi-3

Imbracati-le in ciocolata topita, cat timp e fluida si lasati la rece sa se intareasca.

bomboane-de-cocos-in-doua-straturi-4

Sunt delicioase si sunt extraordinar de bune!

bomboane-de-cocos-in-doua-straturi-9 bomboane-de-cocos-in-doua-straturi-6

Dacă doriţi să urmăriţi această campanie lansată de Vegis şi să vedeţi toate reţetele cu cocos propuse de bloggeri, căutaţi pe reţetelele de socializare (Facebook, Instagram, Google+) hashtagul #retetameacucocos si #vegisro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.