WordPress Templates

Eclere cu crema de vanilie si piersici

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Februarie e luna iubirii, asa se spune, nu? E acea luna in care vedem inimioare rosii la tot pasul, la fiecare colt de strada. E luna cand incep sa apara primele semne primavaratice de dragoste, fetele incep sa se imbrace in rosu, baietii umbla sa cumpere maimutoi de plus si peste tot apar oferte speciale de Valentine’s day. Dar pana atunci mai e, pana data de 14 februarie cand facebook se umple cu ineluse, diamante si musai, dar musai, ursuleti de plus cu fundite rosii la gat. Insa eu daca is mai trecuta prin viata si nu ma mai panichez asa la fiecare sclipire de inimioare, iar de sarbatorit Valentine’s day nu sarbatoresc pentru ca nu rezonez deloc cu sarbatoarea, eu incerc in februarie sa fac tot felul de chestii dulci si dragute care sa ma binedispuna. Asa a fost si cu aceste eclere cu crema de vanilie si piersici si desi nu-s tocmai standard, sunt insa tare bune. Sunt acele simple eclere de mi le facea tata cand eram acasa, la Falticeni. De data asta le-am umplut cu  crema de vanilie in care am adaugat niste piersici dintr-o conserva de piersici in compot de la Sun Food, caci ei sunt cei care m-au atras in cursa retetelor de sarbatoare pentru luna februarie.

Eclere cu crema de vanilie si piersici

Ingrediente pentru reteta de Eclere cu vanilie si piersici

Eclere cu crema de vanilie si piersici

pentru aluatul de eclere:

  • 125 gr faina
  • 100 gr unt
  • 250 ml apa
  • 3 oua mari
  • un strop de sare

pentru crema

  • 250 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 lingurite amidon
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 compot de piersici Sun Food

pentru decor:

  • 100 gr ciocolata topita sau sos de ciocolata

Eclere cu crema de vanilie si piersici

Mod de preparare pentru reteta de Eclere cu vanilie si piersici

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Mai intai facem cojile pentru eclere.

Intr-o craticioara puneti untul topit si apa si lasati sa da cateva clocote. Adaugati sarea si apoi faina toata deodata. Trageti de pe foc si amestecati pana se incorporeaza toata cantitatea de faina fara sa ramana cocoloase. Lasati sa se raceasca. Adaugat, pe rand, cate un ou intreg si amestecati bine dupa fiecare pana la incorporare completa.

Intr-o tava, pe hartie de copt, puneti cu pos-ul bastonase lungi de 8-10 cm (recunosc ca nu imi iese faza asta) si groase de 2-3 cm cu distanta de 3-4 cm intre ele.

Dati tava la copt si lasati 10 minute la foc maxim, apoi reduceti focul la mijlociu. Usa cuptorului nu se deschide in primele 20 de minute. Acest fapt este foarte important pentru ca preparatul sa nu se lase si sa ramana cleios. E important ca preparatul sa creasca , aluatul sa se “ridice” si sa capete forma.  Se coc circa 30 de minute, ca sa fie putin rumenite. Altfel raman cleioase la mijloc.

Se scot si se lasa la racit. Cand sunt complet reci se taie pe lungime si se umplu cu crema dorita. In cazul nostru cu crema de vanilie si piersici.

Pentru aceasta veti scoate piersicile din compot, fara coaja, si le treceti prin blender pana le faceti pasta.

Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul. Intr-o craticioara se infierbanta laptele. Apoi se lasa la racit putin si se toarna in fir subtire in crema de galbenusuri, mixand in continuare. Se pune amestecul pe foc, se adauga miezul pastaii de vanilie si amidonul. Se amesteca mult si des, insistant pe fundul cratitei, pana crema se ingroasa tare. Se trage de pe foc si se lasa la racit. Cand e complet rece se mixeaza impreuan cu pasta de piersici si se lasa jumatate de ora la rece. Se umplu cu ea cojile de ecler

Cu ciocolata topita sau cu sos de ciocolata ornati/decorati fiecare ecler.

Sa fiti iubiti!

Eclere cu crema de vanilie si piersici Eclere cu crema de vanilie si piersici Eclere cu crema de vanilie si piersici Eclere cu crema de vanilie si piersici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>