WordPress Templates

Rosii umplute cu fasole alba

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Daca-i post, e mai greu sa ne gandim ce mai mancam azi? Banala mancarica de cartofi, clasica salata de legume, borsul de fasole cu ceapa si mai ce? Nu zic ca toate astea nu sunt senzationale, dar paca e bine sa mai si improvizam. Asa am facut eu aseara si cred ca am facut oarecum bine, caci am copt incet niste rosii umplute cu fasole alba, quinoa si sos de rosii si-apoi m-am infruptat din ele alaturi de un fel de salata simpla din castravete, ceapa verde , stropita cu ulei din seminte de dovleac. Cam asta-i tot si daca va place, apai sa gatiti si voi ca mine si sa va bucurati de perioada asta de post sau nu :) In ajutorul meu a sarit ca de fiecare data conserva de fasole alba de la Sun Food, gata fiarta si numai buna pentru pregatit orice fel de mancare, si conserva de rosii intregi, tot de la Sun Food, numai buna pentru a intregi mancarea asta. Hai sa va povestesc.Rosii umplute cu fasole alba

Ingrediente pentru reteta de Rosii umplute cu fasole alba

Rosii umplute cu fasole alba

  • 6-8 rosii potrivite
  • 1 conserva de fasole alba
  • 1/4 conserva rosii intregi
  • cateva linguri de ulei
  • 3 fire de ceapa verde
  • sare roz
  • 2 linguri de quinoa

optional castravete si ceapa verde, ulei de samburi de dovleac

Rosii umplute cu fasole alba

Mod de preparare pentru reteta de Rosii umplute cu fasole alba

Puneti quinoa la fiert in apa rece, pret de maxim 10 minute. Scurgeti-o si pastrati-o calduta. Intre timp spalati rosiile, stergeti-le, si taiati-le un capac, apoi scoateti miezul cu ajutorul unei lingurite. Exact dupa modelul rosiilor umplute.

Incingeti doua linguri de ulei de floarea sorelui si caliti foarte putin ceapa verde tocata. Adaugati conserva de rosii intregi, trecuta prin blender impreuna cu miezul de la rosii. Lasari pe fox mic, sa scada. Adaugati fasolele scurse de zeama si la sfarsit quinoa fiarta si strecurata. Amestecati, potriviti de sare, si trageti de pe foc.

Umpleti rosiile cu aceasta umplutura de fasole alba si quinoa. Puneti rosiile intr-o tava, pregatita cu o foaie de copt, si stropiti-le cu ulei de floarea soarelui.

Dati la cuptor, la foc moderat pentru 30 minute maxim

O deliciosenie de nedescris!

 Rosii umplute cu fasole albaRosii umplute cu fasole alba Rosii umplute cu fasole alba Rosii umplute cu fasole alba

2 Responses to Rosii umplute cu fasole alba

  1. Bogdan spune:

    Curiozitatea m-a impins spre lectura, lectura spre pofta si-acum savurez rosiile la care am trudit vreo 40 de minute. Quinoa n-aveam da’ au ieshit delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>