WordPress Templates

Inghetata de mure cu branza

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Banuiesc ca deja stiti ca noua ne place inghetata. Si de ceva timp tot fac acasa inghetata rapide, din smantana sau iaurt in combinatie cu diferite fructe. Nu e o inghetata cremoasa si extra fina, dar e cu siguranta o inghetata sanatoasa si ideala pentru copii. Si pentru inghetata de tipul asta, adica acel amestec de lactate si fructe nici nu aveti nevoie de vreo masina de inghetata. Evident ca daca aveti masina de inghetata va puteti bucura maxim in jumatate de ora de o super inghetata, iar copii voi fi in extaz… mai ales ca ei nu prea au rabdare sa astepte… De data asta va aduc o inghetata de mure cu branza. Curiosi? Sper ca daaa

Reteta asta am gasit-o intr-una din cartile pe care am cumparat-o la un moment dat de la Lidl. E o carte cu poze faine, doar cu inghetata, sorbet si alte minuni reci, o carte cu reteta super usoare si rapide si mi-a placut si intrigat combinatia intre mure si branza. E o inghetata acceptabil de cremoasa si va avea un gust intens daca veti alege sa folositi zahar muscovado de la Solaris si, mai ales, mure de calitate, mure adevarate. Eu am mare noroc de Andreea de la Zmeurisul Coasta Neagului care cultiva mure si zmeura mari, aromate, sursa sigura!

Inghetata de mure cu branza

Ingrediente pentru reteta de Inghetata de mure cu branza

Inghetata de mure cu branza

 

Mod de preparare pentru reteta de Inghetata de mure cu branza

Spalati murele, lasati-le sa se scurga bine de apa si apoi tamponati-le cu hartie absorbanta. Ca sa fac treaba mai usoara fac un caus mare din cateva foi de hartie, de prosop absorbant, si le trec prin el asa usurel, ca si cum le-as da huta-huta :)). Anyway, puneti murele intr-un pahar sau bol din asta inalt si cu ajutorul unui blender de mana faceti-le pasta. Adaugati si laptele si mixati pana compozitia devine usor mai fluida. Treceti compozitia prin sita pentru a inlatura samburii care sunt enervanti in inghetata sau creme.

Puneti compozitia din nou in paharul in care lucrati si adaugati zaharul muscovado si branza de vaci. Am folosit zahar muscovado de la Solaris pentru ca are o anumita aroma si pentru ca se topeste mult mai bine decat zaharul tos pe care nu v-as recomanda sa il folositi in tipul asta de inghetate facute la rece, fara fierbere de compozitie. Nu se va dizolva! In ceea ce priveste branza de vaci, am folosit o branza cremoasa, Pilos, o branza pe care o gasiti la Lidl, o branza nu foarte grasa, dar nici degresata. Folositi blenderul de mana de cateva ori pentru ca branza sa fie complet incorporata si compozitia omogenizata.

Turnati intr-o cutie rezistenta la temperaturi joase, pentru congelator si lasati amestecul la rece pentru 3-4 ore.

Bucurati-va de aceasta inghetata de mure cu branza pe cornet sau la pahar cu ce fructe sau topping va place voua!

Iar daca aveti copii mofturosi care nu agreeaza branza de vaci deloc :)) cum e Miruna mea, inghetata de mure cu branza e alegerea ideala sa ii determinati sa consume branza de vaci … sau mure…

Inghetata de mure cu branza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.