WordPress Templates

Inghetata de fructe tropicale cu iaurt si ciocolata

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Un desert super rapid, racoros, perfect pentru perioada asta a lunii august, luna in care pregatim tot felul de preparate care mai de care fara foc. O luna de foc a preparatelor fara foc, cam asa s-ar numi provocarea lansata luna asta de prietenii mei de la Sun Food. Si pentru ca Miruna isi tot doreste doar inghetata ca desert, am preparat rapid din cateva ingrediente o super delicioasa inghetata de fructe tropicale cu iaurt si ciocolata. Ingredientul de baza a fost o conserva de fructe tropicale in sirop pe care am mixat-o impreuna cu iaurt si … dar mai bine sa va dau toata reteta!

Inghetata de fructe tropicale cu iaurt si ciocolata

Ingrediente pentru reteta de Inghetata de fructe tropicale cu iaurt si ciocolata

Inghetata de fructe tropicale cu iaurt si ciocolata

  • 1 conserva de fructe tropicale
  • 300 gr smantana grasa
  • 1 pahar de iaurt
  • 1 lingura miere de albine (sau dupa gust)
  • o bucata de ciocolata 75%cacao
  • 2 lingurite sirop de artar
  • fructe pentru decor

Inghetata de fructe tropicale cu iaurt si ciocolata

Mod de preparare pentru reteta de Inghetata de frcute tropicale cu iaurt si ciocolata

Desfaceti conserva de fructe tropicale in sirop si folositi doar fructele. Din sirop va puteti prepara o bautura racoritoare, cu menta si cuburi de gheata! Scurgeti bine fructele de sirop, intr-o strecuratoare. Puneti-le intr-un recipient si cu ajutorul unui blender le faceti pasta.

Adaugati treptat si iaurtul, mierea de albine si la final incorporati smantana. Am porcedat astfel pentru ca smantana fiind foarte grasa, riscam ca in timpul procesului de blenduire sa se „separe” – am patit asta o data, deci va spun din experienta 🙂 – asa incat e cel mai indicat sa procedati astfel. Incorporati usor si siropul de artar si ciocolata sfaramata in bucatele mici.

Turnati compozitia intr-o cutie si lasati-o la congelator pentru cateva ore. Din cand in cand, cam din 20 in 20 minute scoateti cutia de la rece si bateti compozitia cu o furculita. In felul asta mai „spargeti” din cristalele de gheata.

Nu va asteptati sa fie o inghetata „cremoasa”, dar cu siguranta e o inghetata cu „textura”, cu gust si fara pic de aditivi, e-uri si alte minuni adaugate.

Consumati inghetata in maxim 7 zile, luand cate o cupa sau doua 🙂 cu ce fel de topping va place sau, ca si noi, cu felii de piersici si biscuiti cu ciocolata!

O inghetata de fructe tropicale cu iaurt si ciocolata pe care copiii, si nu numai, o vor adora!

 Inghetata de fructe tropicale cu iaurt si ciocolata Inghetata de fructe tropicale cu iaurt si ciocolata Inghetata de fructe tropicale cu iaurt si ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.