WordPress Templates

Friptura de iepure pe pat de legume

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Nu stiu cum o dati voi cu patul de legume, dar mie una niciodata nu prea mi-a sunat imbietor. Cand aud expresia “pat de legume”, ma gandesc la multe legume, cat mai “verzi” si necopate, o chestie absolut deloc sigura pentru mine si gusturile mele. Si nu dati cu parul, dar gusturile nu se discuta, cu atat mai mult nu se pupa intre ele. Dar, astazi va aduc friptura de iepure pe pat de legume, (stiu ca nu e nici pat si nici nu-mi vine somnul cand scriu astea), dar cica asa suna bine. Insa legumele astea au fost puse in strat si coapte in oala de lut, asa numitul vas roman. Sunt moi, coapte, aromate, suculente, sunt ceva de nedescris, iar carnita a fost gatita intai in tigaie, parpalita pe toate partile si apoi coapta deasupra legumelor, la foc molcom, slow, cam vreo 2 ore. Asa incat nu pot sa va zic decat ca o sa va lingeti pe degete.

Friptura de iepure pe pat de legume

Ingrediente pentru reteta de Friptura de iepure pe pat de legume

  •  1 iepure de casa
  • 3 morcovi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 4 cepe potrivite
  • 6 cartofi
  • 300 ml bere
  • 3 linguri faina alba
  • sare
  • piper boabe
  • cimbru
  • ulei

Friptura de iepure pe pat de legume

Mod de preparare pentru reteta de Friptura de iepure pe pat de legume

Spalati carnea si taiat-o in cateva bucati marisoare. Tavaliti-o prin faina amestecata cu putina sare si rumeniti-o in tigaie pe toate partile.

Curatati legumele si spalati-le. Taiati morcovii in rondele, ardeii grasi in felii, iar ceapa tocata. Taiati cartofii in felii groase, apoi ii fierbeti 5 minute in apa cu sare si ii prajiti separat in tigaie cu putin ulei. Ii veti adauga in vasul roman, in ultimele 30 de minute

Ungeti un vas roman cu ulei si puneti legumele. Deasupra lor puneti bucatile de carne.

Turnati berea, adaugati foarte putina apa si stropiti cu putin ulei de masline, sare, boabe de piper si cimbru.

Acoperiti vasul cu capacul de lut si bagati in cuptorul incalzit. Coaceti la foc molcom 2 ore. Din cand in cand intoarceti carnea in vas.

Cu 30 minute inainte de a fi gata, scoateti capacul, adaugati cartofii si lasati friptura la cuptor pana capata o crusta crocanta.

Pofta buna la friptura de iepure pe pat de legume!

Friptura de iepure pe pat de legume Friptura de iepure pe pat de legume

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>