WordPress Templates

Salata la borcan cu naut si ou de rata

poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cred ca ati observat cu totii ca am o noua obsesie: salata la borcan. Si asta  multumita sau datorita prietenelor de la Sun Food care mi-au lasat provocarea aceasta. Atat de mult a inceput sa imi placa incat am vorbit desre salata la borcan sau salata to go cum mai este ea cunoscuta, si la Radio Hit in pastila mea radiofonica saptamanala pe care o am in emisiunea Metropola.  Dar sa revenim la postarea de astazi in care este vorba despre cea mai recenta salata la borcan cu naut si ou de rata, pe care am avut-o la job zilele trecute. Evident ca puteti inlocui oul de rata cu oul de gaina sau de strut :)), dar eu am folosit ou de rata pentru ca mai nou am si o obsesie cu ouale de rata fierte tare, imi plac enorm. Despre salata la borcan cu naut si ou de rata ar trebui sa va spun multe, vrute si nevrute, dar zau ca habar nu am cum sa v-o descriu. Nu e fada, nu e grea, nu e greu de calatorit cu ea si aproape ca nu face deloc galagie. E ca o soata convenabila, parol!

Salata la borcan cu naut si ou de rata

Ingrediente pentru reteta de Salata la borcan cu naut si ou de rata

pentru doua portii de salata la borcan

  • 1 conserva de naut Sun Food
  • 2 oua de rata fierte tare
  • 2 fire de ceapa verde
  • 100 gr telemea de capra
  • 6-8 rosii cherry
  • o mana de frunze de salata
  • 1/2 legatura de marar
  • putin ulei de floarea soarelui
  • ulei de seminte de dovleac
  • sare roz
  • boia de ardei dulce

Salata la borcan cu naut si ou de rata

Mod de preparare pentru reteta de Salata la borcan cu naut si ou de rata

Treaba e extrem de simpla. In primul rand spalati legumele si uscati-le foarte bine. Taiati ceapa verde, rosiile cherry, mararul, iar frunzele de salata verde rupeti-le cu mana in fasii.

Fierbeti ouale de rata cateva minute, pana ce devin tari, apoi curatati-le de coaja si taiati-le in 4-6.

Intr-un borcan puneti putin ulei de floarea soarelui si cativa stropi de ulei de seminte de dovleac. Apoi veti incepe sa puneti legumele in straturi: boabe de naut, bucatele de rosii, rondele de ceapa verde, bucatele de ou, putina boia de ardei dulce, ai spoi tot asa pana umpleti borcanelul, nu inainte de a inchide cu marar si salata verde rupta fasii.

Inchideti borcanul si pastrati-l la rece pana in momentul in care va hotarati sa va infruptati din el.

Inainte de a-l deschide, amestecati-l, agitati-l asa de sus in jos, stanga-dreapta si pac-pac, gata salata!

Pofta buna la Salata la borcan cu naut si ou de rata, numai buna pentru luat de-acasa!

Salata la borcan cu naut si ou de rata Salata la borcan cu naut si ou de rata Salata la borcan cu naut si ou de rata

6 Responses to Salata la borcan cu naut si ou de rata

  1. Victor spune:

    Ori ai luat un borcan mai mare, ori ai pozat cu funcţia „macro”, ori mi-e mie prea foame, că arată tare bine salata pregătită de tine. Oricum, să ştii, există borcane şi de mai mare capacitate. 😀

  2. Pana Cristina spune:

    Ma omori cu zile, cu salatele la borcan. Ingrediente am, borcane nenumarate, doar bunvointa de a le aseza in borcan imi cam lipseste. Dup ce te-am ascultat la radio, chira mi-am dat seama, că pot economisi tare mult. In loc de 18 lei o salata in oras, cea din borcan, nu duce mai mult de 5 ron 😉 Deci sa trebuie sa ma reorganizez. Multumesc pentru toate retetela tale minunate si pline de povesti frumoase. :-*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.