WordPress Templates

Salata la borcan cu naut si branza de burduf

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Am inceput luna mai cu multa efervescenta. O fi de la vremea asta capricioasa, de la soarele care se arata cand da, cand ba, insa eu ma simt tare bine. Am in cap o sumedenie de proiecte, lucruri noi de care vreau sa ma apuc, lucuri vechi de care simt nevoia sa ma reapuc si tot asa. Una peste alta, piata e plina de verdeturi, de legume, de chestiile alea bune si sanatoase care parca ne-au cam lipsit in ultima perioada. Sau poate ca abia acum le descopar eu, cine stie?! Dar, dar, dar, revin si incerc sa va povestesc ca de fapt eu ma simt tare bine si ca mi-ar face asa mare placere sa va arat si voua niste idei de retete la borcan. Dap, retete la borcanul ala simplu, obisnuit, in care poti sa indesi niste legume, borcanul ala de ii pui un capac si hop te infrupti din el in pauza de pranz. Prima care deschide seria retetelor nastrusnice e o Salata la borcan cu naut si branza de burduf. Nu strambati din nas. Branza de burduf de buna calitate e o chestie absolut senzationala. E cremoasa, are un gust echilibrat si in combinatie cu naut devine de-a dreptul mortal de buna. Si toata nebunia asta de culori si ingrediente are parte de cel mai bun ulei din seminte de dovleac si un ingredient secret pe care il ador si pe care il arunc fara sfiala in mai toate salatele ce au in componenta ceapa. Hai, ca v-am starnit curiozitatea, asa-i? Dar nu va dau reteta completa pana nu va spun ca pentru salata asta am avut parteneri de nadejde pe cei de la Sun Food, care mi-au trimis in ajutor o conserva de naut si o conserva de boabe de porumb dulce.

Salata la borcan cu naut si branza de burduf

Ingrediente pentru reteta de Salata la borcan cu naut si branza de burduf

Salata la borcan cu naut si branza de burduf

pentru 2-3 portii de salata

  • 1 conserva de boabe de naut Sun Food
  • 1 conserva porumb dulce Sun Food
  • 2 fire de ceapa verde
  • 6 rosii cherry
  • 2 ridichi de luna
  • 200 gr spanac
  • 100 ml iaurt
  • cateva cristale de sare roz
  • 50 gr branza de burduf
  • o lingura otet balsamic
  • 1/2 lingurita sumac
  • 1 lingura ulei de seminte de dovleac
  • cateva seminte de armurariu
  • cateva seminte de psyllium

Salata la borcan cu naut si branza de burduf

Mod de preparare pentru reteta de Salata la borcan cu naut si branza de burduf

Scurgeti conserva de boabe de porumb dulce. Desfaceti conserva de naut si treceti boabele de naut prin cateva jeturi de apa rece.

Taiati ceapa verde in rondele subtiri si puneti-le intr-un bol, apoi le amestecati cu otetul balsamic si sumac.

Spalati legumele si uscati-le bine apoi taiati-le in rondele sau bucatele.

Spalati frunzele de spanac si uscati-le bine. Taiati-le sau cel mai bine rupeti-le cu mana in bucatele potrivite.

Luati un borcan si puneti in straturi dupa cum urmeaza: boabe de naut, bucati de rosii cherry, frunze de spanac, boabe de porumb dulce, bucatele de branza de burduf. Stropiti totul cu ulei de seminte de dovleac si iaurt. Si peste toate astea puneti ceapa cu tot otetul in care a fost marinata, feliile de ridichi de luna si semintele de armurariu si psyllium. Adaugati cateva cristale de sare roz si inchideti borcanul. Lasati-l la rece si scoateti-l de la rece cu maxim 15 minute inainte de a fi consumat.

Pofta buna!

Salata la borcan cu naut si branza de burduf Salata la borcan cu naut si branza de burduf Salata la borcan cu naut si branza de burduf Salata la borcan cu naut si branza de burduf

One Response to Salata la borcan cu naut si branza de burduf

  1. Victor spune:

    Nu ştiu ce cititori ai tu ori ce oameni (pretenţioşi) ai întâlnit până acum, auzi, să strâmbe din nas la brânza de burduf, hmmm. Apăi nu m-ai întâlnit pe mine, încă, 😀 să vezi că nu fac mofturi la nimic din cele ale bucătăriei.
    Revin la obsesia cu verdeaţa, că tot e primăvara în toi. Pe lângă cele două fie de ceapă eu aş mai fi pus olea’ de mărar în brânză (nu-i o nouătate, ştiu), i-ar fi schimbat un pic gustul pentru ăi de fac mofturi şi i-ar fi dat şi un pic de aspect „texturat”.
    În rest nu zic nimic, că arată tare fain.
    p.s Tre’ să-mi iau şi eu un borcan din ăsta cu fundiţă. 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *