WordPress Templates

Coaste de ied cu cuscus

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Reteta de v-o propun eu astazi, ea se numeste Coaste de ied cu cuscus si e un amestec orientalo-romanesc ceva de nedescris. Zau ca ale voastre papile gustative vor cadea in extaz si in amor de reteta asta. Coastele sunt suculente, fara sa aiba vreun gust „ciudatel” si se vor fragezi absolut perfect in cuptor, dupa ce initial au fost imbaiate cateva ore intr-un amestec de condimente… dar sa va povestesc!

Coaste de ied cu cuscus

Ingrediente pentru reteta de Coaste de ied cu cuscus

  • coaste de ied
  • cateva linguri ulei de masline
  • 1 lingurita turmeric
  • sare de Himalaya mare
  • 1/2 lingurita harissa
  • 1/2 lingurita sumac
  • 50 ml vin alb

pentru cuscus

  • 150 gr cuscus fin
  • o mana de merisoare deshidratate
  • 500 ml apa fierbinte
  • 1 lime

Coaste de ied cu cuscus

Mod de preparare pentru reteta de Coaste de ied cu cuscus

Amestecati condimentele cu uleiul de masline, intr-un mojar. Ungeti cu amestecul acesta coastele de ied si turnati vinul peste. Acoperiti cu o folie si lasati cateva ore sau chiar peste noapte la rece, la frigider.

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Intr-o tava incapatoare puneti coastele impreuna cu amestecul in care au stat la macerat si o cescuta de apa.

Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati la cuptor pentru 60 minute. Dupa 20 minute, reduceti focul la 160 grade. Din cand in cand descoperiti tava si intoarceti coastele de pe o parte  pe alta. Lasati tava descoperita in cuptor in ultimul sfert de ora.

Pentru cuscus va trebui sa puneti apa la fiert cu un strop de sare. Intr-o cratita termorezistenta puneti cuscusul si merisoarele deshidratate. Turnati deasupra apa fierbinte si acoperiti repejor cu un prosopel de bumbac si un capac.

Seriviti delicioseniile de coaste de ied cu cuscus stropite cu lime.

Pofta buna!

Coaste de ied cu cuscus

Coaste de ied cu cuscus

3 Responses to Coaste de ied cu cuscus

  1. Victor spune:

    Hmmm, cam ştiu despre ce e vorba, căci nu am ratat niciodată ocazia de a mânca ied, cum nici mielul nu-l ratez. E drept, nu l-am asociat cu cuscus, dar nu e o problemă, că asta e cea mai uşoară problemă. M-a frapat un pic că nu ai folosit niciun fel de verdeaţă, eu aş fi pus ceva, habar n-am de ce văd preparatul şi cu ceva verde, probabil unde simt acum nevoia (după două zile cu carne) de ceva care să dea o tentă de fresh. Aş încerca şi cu ceva murături, cred că gogonele ori conopidă murată, asta dacă nu dă randament acel lime, gogoneaua e suculentă şi dă savoare coastelor de ied. Fireşte, dacă nu era cuscus-ul, nu-mi lipsea mămăliga, coastele cu mămăligă sunt imbatabile, eventual cu un pahar de vin roşu lângă, chit că orientalii se cam feresc de el.
    Şi mă cam opresc aici, mintea mea tinde să găsească fel şi fel de combinaţii pe care cititorii tăi s-ar putea să nu le „înghită”. 😀

    • Alice spune:

      :))) esti fenomenal! imbratisari, Padre! Cand revii pe fb?

      • Victor spune:

        Cred că am să revin mai la vară, am zis să mai stau un pic deoparte, iepuraşii de Paşti mi-ar fi creat o stare de trădare a lui Hristos (chiar dacă nu-s nici sfânt nici înger, ci doar un păcătos) şi alegerile ce-or să vină, cu toate mesajele de pe facebook, pentru mine care-s total apolitic, mi-ar distruge zen-ul de tot, că tot e la modă cu zen-ul ăsta în timpurile astea. 😀 Plus de asta nu-mi duce nimeni lipsa, cine doreşte să mă citească îmi cercetează blogul, că acolo încă mai scriu.
        Şi da, când am să revin am să vă terorizez de-o să mă ştergeţi din liste. 😀 :)))
        Mulţam fain de gând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.