WordPress Templates

Pulpa de miel cu rozmarin

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

O noua reteta pentru Pasti, o reteta usoara si care va va face sa iubiti carnea de miel. Si de aceasta data am avut ajutoare de nadejde, si anume aparatul de vidat de la Food Saver si caserola pentru marinare rapida. Cu ajutorul acestora putem marina rapid, in 20 de minute, orice tip de carne, fara a mai fi nevoie sa alocam cateva ore sau chiar o noapte intreaga pentru ca sa avem o friptura absolut minunata si delicioasa. Dar, haideti sa va povestesc despre cum puteti prepara rapid o friptura din carne de miel, mai exact o pulpa de miel cu rozmarin. Evident ca puteti folosi si carne de oaie, de capra sau de ied, fara nicio problema.

Pulpa de miel cu rozmarin

Ingrediente pentru reteta de Pulpa de miel cu rozmarin

  • 1 bucata pulpa de miel, aprox. 1 kg

pentru marinare:

  • sare de mare
  • 2 crengute rozmarin
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • piper proaspat macinat
  • 100 ml vin alb

pentru garnitura

  • 100 gr arez cu bob colosal
  • supa de legume
  • 50 gr unt
  • salata verde 

Pulpa de miel cu rozmarin

Mod de preparare pentru reteta de Pulpa de miel cu rozmarin

Amestecam ingredientele pregatite pentru marinare si ungem cu acestea bucata de carne de miel. Puneti bucata de pulpa  de miel in caserola pentru marinare rapida si presarati si cimbrul uscat. Inchideti caserola si rotiti butonul la semnul “inchis”. Cuplati furtunul special intre caserola de marinare rapida si aparatul de vidat. Invartiti butonul pana la semnul “marinare” si apasati butonul “vidare” al aparatului Food Saver. Acesta isi va face treaba si imediat ce procedeul este gata, rotiti butonul pana la semnul “inchis” si decuplati furtunul special. Puneti caserola la rece pentru 20 minute.

Pulpa de miel cu rozmarin Pulpa de miel cu rozmarin

Incingeti cuptorul la 200 grade. Puneti bucata de carne de miel intr-o tava termorezistenta si impanati-o pe ici colco cu bucatele de rozmarin. Adaugati un strop de apa, cateva linguri de ulei si dati la cuptor pentru 1 1/2 – 2 ore, la foc moderat. La inceput acoperiti tava cu o folie de aluminiu, iar cu 20 minute inainte ca friptura de pulpa de miel cu rozmarin sa fie gata, frageda, scoateti folia de aluminiu si apoi stropiti carnea cu zeama din tava. Repetati operatiunea de cateva ori.

Intr-o cratita incapatoare fierbeti usor orezul cu bob colosal in supa de leguma pentru putin timp, sa fie usor al dente. Trageti de pe foc si incorporati rapid untul si asezonati cu sare.

Consumati pulpa de miel cu rozmarin stropita cu putina zeama de lamaie alaturi de orez fiert si salata verde.

Pulpa de miel cu rozmarin Pulpa de miel cu rozmarin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>