WordPress Templates

Piersici si capsune cu rozmarin

Print pagePDF pageEmail page

poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cateodata am chef de vara! Indiferent de anotimp eu mereu am chef de vara. Si evident ca daca tot am chef de vara, apai am si chef de lenevit, de uitare si de un desert super bun. Drept pentru care mi se facu si pofta de piersici tot rasfoind o revista cu de-ale gurii. Asa ca am vizualizat rapid un desert cu piersici si capsune cu rozmarin si multa inghetata… si neaparat ceva caramel. Hai, recunoasteti ca v-am facut curiosi, daca nu pofticiosi.

Acest desert il puteti prepara si cu piersici proaspete, va fi delicios, insa daca nu e sezonul piersicilor, va spun ca o conserva de piersici in compot de la Sun Food  e tot ce aveti nevoie pentru asa minunatie delicioasa!

Piersici si capsune cu rozmarin

Ingrediente pentru reteta de Piersici si capsune cu rozmarin

Piersici si capsune cu rozmarin

  • 1 conserva de piersici in compot
  • 300 gr capsune
  • 50 gr afine (optional)
  • 1 crenguta rozmarin
  • foarte putin zahar pudra ( optional)

Piersici si capsune cu rozmarin

Mod de preparare pentru reteta de Piersici si capsune cu rozmarin

Incalziti cuptorul la 180 grade, treapta 2 spre 3.

Intr-un vas termorezistent puneti crengutele de rozmarin. Apoi randuiti piersicile din compot taiate felii si capsunele la fel. Turnati jumatate din zeama de la compotul de piersici. Daca va doriti sa fie mai dulce presarati putin zahar pudra.

Dati vasul la cuptor pentru 30 minute la foc moderat pana ce capsunele se inmoaie si zeama devine grosuta.

Scoateti vasul de la cuptor si lasati usor sa se racoreasca.

Consumati aceste piersici si capsune cu rozmarin alaturi de frisca sau faceti cum am procedat noi: cu inghetata si caramel. O deliciosenie!

Piersici si capsune cu rozmarin Piersici si capsune cu rozmarin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.