WordPress Templates

Coaste de miel cu piure de pastarnac

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dragilor trebuie sa va marturisesc ca este pentru prima data cand am facut piure de pastarnac. Habar n-am daca am facut cea mai buna alegere pentru pranzul nostru care a constat in coaste de miel cu piure de pastarnac, dar mi-a placut piureul asta. E cremos, dulce, aromat, e altceva si da asa un aer „simandicos” chiar si unor amarate de coaste de miel. Pentru ca sa prepar coastele de miel rapid si sa fie marinate exact atat cat trebuie am avut doua ajutoare de nadejde: adica aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare rapida.

Dar haideti mai bine sa va povestesc si sa vedeti cat de rapid si bine se „fac” niste coaste de miel cu piure de pastarnac.

Coaste de miel cu piure de pastarnac

Ingrediente pentru reteta de Coaste de miel cu piure de pastarnac

  • 500 gr coaste de miel

pentru marinare

  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cateva picaturi de sos tabasco
  • sare marina

pentru piure de pastranac

  • 300 gr pastarnac
  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • sare marina (dupa gust)
  • cateva capere
  • ulei de masline pentru stropit

Coaste de miel cu piure de pastarnac

Mod de preparare pentru reteta de Coaste de miel cu piure de pastarnac

Mai intai va trebui sa marinam coastele de miel. Cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver si a caserolei pentru marinare rapida vom reusi sa facem acest lucru foarte repejor, in maxm 20 minute. Astfel nu va trebui sa lasati coastele la marinat cu orele sau peste noapte.

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinat si ungem cu acest amestec coastele de miel. Le punem in caserola pentru marinare rapida, inchidem caserola ermetic rotind butonul pana la semnul „inchis”. Conectam caserola de marinare rapida la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului special, rotim butonul la semnul „marinare’ si apasam butonul aparatului „vidare”. Cand led-ul rosu se va aprinde, dupa ce procesul de vidare este gata, vom sti ca putem da caserola la rece pentru maxim 20 de minute. Rotim butonul caserolei la semnul „inchis”, scoatem furtunul si asta e tot.

Coaste de miel cu piure de pastarnac Coaste de miel cu piure de pastarnac Coaste de miel cu piure de pastarnac

Apoi scoatem carnea de la rece si urmeaza sa o preparam. Incingem cuptorul la 200 grade si punem coastele intr-o tava. Stropim cu putin ulei si adaugam putintica apa. Lasam la cuptor pentru 30-35 minute. La foc moale si le mai invartim din cand in cand sa nu se arda.

Pentru a face piureul de pastarnac, va trebui sa curatam pastarnacul de coaja cu acelinstrument special de curatat legume si fructe. Il spalam si il taiem in bucati potrivite. Il punem la fiert in lapte si unt si un strop de sare. Folositi o cratita incapatoare pentru ca laptele se va umfla la fiert si va da pe afara. Focul sa fie potrivit si amestecati din cand in cand. Nu il lasati nesupravegheat pentru ca se va evapora si prinde foarte rapid. In maxim 20 minute ar trebui sa aveti un pastarnac fiert care sa nu opuna rezistenta la testul cu furculita.

Il punem intr-un blender si pasam. Apoi il dam prin sita pentru a fi extrem de fin.

Scoatem coastele de la cuptor si le servim calde alaturi de piureul de pastranac, stropit cu putin ulei de masline, putina menta si cateva capere.

Pofta buna la coaste de miel cu piure de pastarnac!

Coaste de miel cu piure de pastarnac

One Response to Coaste de miel cu piure de pastarnac

  1. am gatit si eu asa ceva , dar cu piure de mazare si piure de porumb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *