WordPress Templates

Frittata cu leurda

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ce faci cand ai in casa o bucata de sunca sau un crenvursti, un rest de carnita pe care nimeni nu o mai vrea? Ei bine, habar nu am. Dar am o varianta care poate fi un fel de reciclare alimentara sau un mod de a nu arunca mancare. Se numeste Frittata cu leurda si practic poti pune in ea cam tot ce iti doresti sau ce ai la indemana prin camara, frigider. Nu e o reteta, ci e pur si simplu o modalitate de a prepara un mic dejun sau de a lua pranzul la caserola la job.

Si pentru ca o frittata buna se face la cuptor, eu am ales sa o prepar si sa o coc in tiagia de fonta de la Turnatoria de fonta MAE, din Iasi. Daca va doriti una, apai sa stiti ca sunteti la un click distanta de produsul mult dorit.

Frittata cu leurda

Ingrediente pentru reteta de Frittata cu leurda

  • 5 oua
  • o mana de leurda proaspata
  • 1 crenvursti
  • 1/2 parte alba praz
  • sare roz

Frittata cu leurda

Mod de preparare pentru reteta de Frittata de leurda

Bateti ouale spuma.

Incingeti doua linguri de ulei in tigaia de fonta si caliti usor prazul taiat rondele si leurda tocata mare. Adaugati apoi ouale si bucatile de crenvursti. Dati tigaia in cuptorul preincalzit si coaceti la 180 grade, 30 minute.

Taiati frittata in triunghiuri si consumati cu ridichi de luna si salata verde. Dupa cum ati vazut nu e nicio mare scofala si nu va trebuie vreo tehnica speciala. E simplu sa bateti cateva oua si sa le aruncati intr-o tigaie de fonta. Imi place tigaia asta de fonta de mor! E absolut fantastica, daca e asezonata si folosita exact asa cum trebuie, nu veti avea niciun fel de problema cu ea.

Pofta buna la Frittata cu leurda

Frittata cu leurda Frittata cu leurda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *