WordPress Templates

Cake pops cu glazura colorata

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Zilele astea am avut-o pe Miruna acasa, asa ca am avut ocazia sa petrecem impreuna putin timp in bucatarie, sa facem tort si prajiturele. Si-a dorit foarte mult prajituri pe bat, asa numitele cake pops. Am mai facut de cateva ori si de fiecare data voia glazura colorata. De aceasta data, prietena Carmen de la Cakedecor.ro mi-a venit in mare ajutor. Pentru tort si pentru prajiturelele de acum, am luat de la ea „materie prima” de calitate 🙂 si printre acestea s-au aflat si doua pungute de Candy Melts. Vi le recomand cu mare drag atunci cand vreti sa folositi glazura colorata. Aceste pastile de candy melts sunt din ciocolata colorata si sunt extrem de usor de folosit. Dupa cum veti vedea din pozele ce ilustreaza aceasta reteta, pana si un copil de 6 ani se descurca cu ele.

Deci, dragii mei astazi avem Cake pops cu glazura colorata, o reteta la care Miruna a muncit aproape singurica, cap-coada, si pe care a dorit sa o inscrie si pe Gustos.ro pentru a marca Ziua Internationala a Fericirii!

Cake pops cu glazura colorata

Ingrediente pentru reteta de Cake pops cu glazura colorata

  • 150 gr biscuiti petit beurre
  • 50 gr caju
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 30 gr unt
  • cateva linguri de apa
  • gem de struguri (sau orice alt gem acrisor)

pentru glazura:

Cake pops cu glazura colorata

Mod de preparare pentru reteta de Cake pops cu glazura colorata

Macinati fin biscuitii si alunele caju intr-un bol incapator. Amestecati-le cu cacao, gemul de struguri, untul rece si esenta de vanilie. Incorporati cate putina apa cat sa se omogenizeze si sa se lege. Trebuie sa iasa o compozitie tare.

Luati si modelati cate o bila din aceasta compozitie si infingeti in mijlocul ei un bat special din plastic – noi avem un set special pentru cake pops, primit din Anglia, dar puteti folosi linistiti si niste bete de frigaruie. Dati-le la congelator pentru jumatate de ora.

Cake pops cu glazura colorata Cake pops cu glazura colorata

Puneti pastilele de candy melts in boluri diferite, cele albastre separat de cele albe si puneti bolurile pentru putin timp la microunde. Amestecati si omogenizati pana devine o compozitie fluida.

Cake pops cu glazura colorata

Luati cate o prajitura pe bat si tavaliti-o sau murdariti-o cu glazura colorata. Se vor intari imediat, fara a fi nevoie sa le dati la rece.

Cake pops cu glazura colorata

Presarati bomboane colorate si tot felul de chestii dulci si colorate <3

Cake pops cu glazura colorata Cake pops cu glazura colorata

Cam asa arata fericirea mea <3

Cake pops cu glazura colorata Cake pops cu glazura colorata

2 Responses to Cake pops cu glazura colorata

  1. Laura spune:

    Foarte dragute cake pops-urile voastre! Noi facem cu ciocolata simpla (alba sau neagra) dar ar fi o idee buna sa comand si eu niste candy melts pentru cand mai facem. Si niste bete pt cakepops, ca nu mai am asa de multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.