WordPress Templates

Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Hei, lume! Se duce ianuarie si nu am avut parte de zapada, asta e o mica parte a lunii ianuarie pentru care am ceva regrete 🙂 Caci, ii luasem Mirunei o minunata salopeta rosie cu flori, perfecta pentru zapada si sanius :)) Dar, inca mai sper la o zi cu multe rasete, bulgari si sanius. Voi ce ati mai facut? Eu am asa un chef nebun de lucru, de pozat si de muncit incat sunt awwww! in al noualea cer :))

Mno, deci cred ca nu trebuie sa va spun ca am avut un timp plin de neprevazute, ca am muncit pe branci in offline si inca am de lucru, ca lucrurile mele merg bine si ca totul va fi spre bine. Timp doar sa mai gasesc si putin sa imi adun gandurile si sa mi le canalizez si spre altceva 🙂 Dar pana atunci (va mai dau eu de veste pe aici, pe blog) va aduc o reteta tare dragutica, Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola, niste aperitive tare bune si care pot sta cu cinste pe orice masa de sarbatoare. Multumesc Sun Food pentru minunatele produse cu care ma rasfatati, iar conserva de porumb dulce e foarte buna!

Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola

Ingrediente pentru reteta de Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola

  • 400 gr foietaj
  • 1 ou
  • 1/2 jumatate conserva de porumb dulce
  • 75 gr gorgonzola dulce
  • 100 ml smantana 
  • ceapa rosie

Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola

Mod de preparare pentru reteta de Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola

Incingeti cuptorul la 200 grade sau treapta 3-4. Desfaceti cu grija aluatul de foietaj. Ideal ar fi sa nu fie decongelat complet. Taiati numar par de forme cu ajutorul unei forme de biscuiti sau a unui pahar. Forma preferata e la libera alegere. Jumatate din numarul acestora il decupati pe mijloc. Ungeti cu ou batut formele si suprapuneti forma cu mijlocul decupat peste cea plina, completa. Strapungeti fundul cu ajutorul unei furculite, in acest fel vor creste pe margini si mai putin la baza. Presarati pe margini mac sau susan si puneti-le in tava pe o foaie de copt. Coaceti-le conform indicatiilor de pe ambalaj. Apoi scoateti-le si lasati-le la racit.

In timp ce micutele vol au vent se coc la cuptor, pregatiti crema de gorgonzola. Intr-o tigaie incalziti usor smantana si apoi puneti bucatile de branza gorgonzola. Amestecati si omogenizati. In momentul in care incepe sa se ingroase, trageti de pe foc. Nu va dura foarte mult si preparati totul la flacara mica. Adaugati boabele de porum si amestecati.

Umpleti fiecare vol au vent cu gorgonzola si boabe de porumb si ornati cu cateva boabe de porumb dulce si cate o fasie de ceapa rosie.

Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola este un deliciu si un antreu spectaculos si extrem de bun! Exceptional!

Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.