WordPress Templates

Supa crema de usturoi si naut crocant

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astazi va spun povestea unui bol cu Supa crema de usturoi si naut crocant. Mi-am pus in cap sa fac supa crema de usturoi. Credeam ca vampirachele ce-mi salasluieste in suflet (uneori) va pieri imediat ce voi descatusa aroma de usturoi, ca scorpia isi va pierde mintile si se va gandi la un seppuku culinaresc.  Ma si imaginam tavalindu-ma, pe gresia colorata, in chinuri groaznice, dand din maini si din picioare, urland si scotand flacari pe nas si urechi. Caci, poate sunt mai bleaga si nu am tupeul sa ma laud cu ce mananc eu si mai ales in ce oale mai mult sau mai putin vintage gatesc, asa incat supa de ceapa si supa crema de usturoi nu am gatit si nici gustat pana acum.

Dar cum niciodata sa nu spui niciodata sau si mai zen spus: e un timp pentru toate… si cum mingea aruncata la fileu de Sun Food a fost usturoiul, mi-am luat inima in dinti, m-am invaluit in ganduri despre unicorni care sorb supa de usturoi si iata ca am gatit. Si pentru a duce supa crema de usturoi dincolo de limitele unei supe obisnuite, sa ii adaug acel ceva de care toti avem nevoie, am innobilat-o cu niste naut crocant si rosii uscate in ulei, evident tot cu ajutorul fantasticului de cremos naut de la Sun Food.

Ceea ce pot sa va spun este ca din aceasta supa veti manca pana veti pocni, ca va da dependeta si ca nu alunga vampirii, iar scorpiile vor trai fericite pana la adanci batrineti. E o supa extrem de delicata, cu o aroma catifelata, iar nautul crocant bate tot!

Supa crema de usturoi si naut crocant

Ingrediente pentru reteta de Supa crema de usturoi si naut crocant

Supa crema de usturoi si naut crocant

pentru nautul crocant:

pentru supa crema de usturoi

  • 400 gr usturoi
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 cartof
  • felii mici de paine alba
  • 200 gr smantana
  • 350 ml lapte
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • o ceasca de apa
  • sare

Supa crema de usturoi si naut crocant

Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de usturoi si naut crocant

Incingeti cuptorul si puneti intr-o tava mica o foaie de copt. In tava puneti nautul de la Sun Food, scurs de zeama in care a fost conservat. Intr-un bol amestecati cateva rosii uscate conservate in ulei de masline cu mirodenii, cu 1-2 linguri din acel ulei si 1 lingurita de boia de ardei dulce. Turnati acest amestec in tava peste boabele de naut si cu degetele tavaliti nautul prin tot acest amestec. Dati tava la cuptor pana ce nautul devine sticlos, usor crocant. Nu il lasati foarte tare pentru ca el se va usca pe masura ce se raceste in tava si va capata acea crusta crocanta si aromata.

Supa crema de usturoi si naut crocant

Apoi va trebui sa curatati usturoiul. E o treaba cam neplacuta si migaloasa. Puteti lasa cateii de usturoi cu putina foita deasupra, caci mare parte din aroma sta in coaja (asa am citit). Curatati ceapa alba si taiati-o solzisori.

Intr-o cratita incalziti putin ulei de floarea soarelui si caliti ceapa alba. Cand se inmoaie adaugati cateii de usturoi si cartoful curatat si taiat in bucati potrivite. Amestecati si stingeti cu vinul alb. Adaugati o ceasca de apa si un strop de sare,  acoperiti cu un capac, lasand sa fiarba cateva minutele, vreo 5-7 asa. Turnati laptele si fierbeti pana ce bucatile de cartof si usturoiul se inmoaie si se patrund usor cu furculita. Trageti de pe foc , adaugati miezul de paine alba rupt in bucati si lasati sa se racoreasca un minut. Apoi bagati blenderul vertical in cratita si  zbbrrr, zbrr, faceti totul pasta.

Incorporati smanatana, usor, fara sa se taie sau sa se branzeasca. aveti grija la tipul de smantana folosit. Niciodata, dar niciodata nu folositi smantana aceea prefabricata in cutii sau pahare de plastic. Se va branzi si taia si totul va arata extrem de neapetisant. Dupa ce ati incorporat smantana, treceti supa crema de usturoi printr-o sita, in acest fel va veti asigura ca veti avea o supa fina cu o textura catifelata.

Serviti supa crema de usturoi cu naut crocant si cateva bucatele de rosii uscate conservate in ulei, frunzulite de cimbru tanar si paine prajita, daca sunteti tipul „nicio masa fara paine”.

Absolut delicios si zic ca e musai in toamna-iarna asta sa incercati! Pana si al meu sot, care e genul: „niciodata, niciodata supa crema never ever” a fost extraziat si a spus: sa mai facem!

Sa va fie de bine dragilor si sa ne vedem sanatosi si la masa voiosi! Pofta buna la un bol de Supa crema de usturoi si naut crocant!

Supa crema de usturoi si naut crocant Supa crema de usturoi si naut crocant Supa crema de usturoi si naut crocant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.