WordPress Templates

Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Eu nu prea ma descurc cu designul prajiturilor, al torturilor si al altor chestii din astea de finete. Nu prea imi place sa ma sparg in figuri, nu am rabdarea necesara si nici nu imi place sa fac dulciuri alambicate. Nu e de mine si recunosc cat de transant pot. Dar pentru ca ieri a fost zi sfanta, de sarbatoare si pentru ca i-am serbat onomastica si bunicului meu, am facut o prajitura. Nimic extravagant, ci o prajitura simpla careia i-am dat un aer festiv. O puteti prepara intr-o tava patrata sau rotunda ca de tort asa cum am facut eu, iar la fel de bine puteti sa umpleti blatul pufos si moale cu mousse de ciocolata si fructe tropicale de la Sun Food. Eu am ales sa fac un blat gros, pe care l-am insiropat cu sucul dintr-o conserva de ananas rondele de la Sun Food, sa pun rondelele de ananas deasupra blatului si nu inauntru, iar apoi sa acopar totul cu un strat generos de mousse de ciocolata. Treaba e foarte simpla si rezultatul foarte bun. Nimic spectaculos, doar delicios!

Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata

Ingrediente pentru reteta de Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata

Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata

pentru blat:

  • 4 oua
  • 220 gr zahar tos
  • 200 gr unt
  • 250-270 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

pentru mousse de ciocolata

  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata
  • 3 gr gelatina
  • 1 conserva ananas rondele
  • 1 conserva fructe tropicale

Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata

Mod de preparare pentru reteta de Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata

Mai intai incalziti cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol mixati ouale cu zaharul tos pana ce acesta se topeste. Adaugati untul topit si racit si mixati 3 minute. Amestecati faina cu praful de copt si cacao si turnati in ploaie amestecul peste compozitie, amestecand cu ajutorul unul tel.

Puneti amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coaceti la foc moderat 30-35 minute.

Intre timp puneti gelatina la hidratat in putina apa rece.

Ciocolata rupta bucati impreuna cu 200 ml frisca lichida o puneti la topit, pe foc mic, amestecand mereu pana la omogenizare completa. Trageti de pe foc si incorporati gelatina hidratata. Amestecati si lasati usor la racit, in timp ce mai amestecati in craticioara pentru a nu se forma pojghita deasupra.

Bateti restul de frisca lichida (300 ml) pana ce se intareste. Incorporati amestecul de ciocolata si mixati pana se intareste. Dati la rece jumatate de ora.

Scoateti blatul de la cuptor si lasati-l sa se raceasca. Intepati-l din loc in loc cu o furculita si insiropati-l cu siropul de la o conserva de ananas rondele. Puneti una langa alta cate o rondea de ananas, pana ce umpleti intreaga suprafata a blatului. Rasturnati deasupra mousse-ul de ciocolata, nivelati si ornati cu fructe tropicale din conserva de la Sun Food, scurse de sirop. Dati la frigider pentru 2-3 ore.

Scoateti prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata de la rece, taiati felii potrivite si consumati cu moderatie.

V-am zis: nimic spectaculos, doar delicios!

Cum vi se pare?

Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata

3 Responses to Prajitura cu fructe tropicale si mousse de ciocolata

  1. Victor spune:

    De obicei comentez mult, acum nu, am să fiu foarte scurt, brevilocvent: aş mânca o felie din prăjitura asta, una mare chiar, cea mai mare. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.