WordPress Templates

Inghetata pe bat de zmeura si ananas

Print pagePDF pageEmail page

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

In sfarsit am forme de inghetata! De alea smechere din Ikea! Multumesc Ioana, draga mea, multumesc! Acum pot sa ii fac Mirunei inghetata pe bat, (popsicles) mai ales ca m-am obisnuit sa prepar inghetate delicioase, foarte reci, din fructe diverse. Cat mai multe fructe si cat mai reci posibil. Inghetata pentru toti copiii, sa fie! Mai deunazi am preparat o delicioasa Inghetata pe bat de zmeura si ananas, si am folosit formele de inghetata dragalase. Inghetata asta se prepara tare usor si marturisesc ca Miruna e prima care-mi sare in ajutor. De fiecare data sare cu ideile de combinare a fructelor si ar fi in stare sa puna orice fel de fruct in compozitite, doar sa stea sa linga inghetate :)) Asa ca vara asta am tot facut inghetata cu fructe, ba pe bat, ba fara bat, in bol, in castron, oricum doar inghetata sa fie.Inghetata pe bat de zmeura si ananas

Ingrediente pentru reteta de Inghetata pe bat de zmeura si ananas

  • un pahar mic de iaurt
  • 1/2 cutie de conserva de ananas
  • 1/2 lingurita scortisoara praf (optional)
  • 2 linguri miere de albine
  • o mana de zmeura proaspata sau congelata

Inghetata pe bat de zmeura si ananas

Mod de preparare pentru reteta de Inghetata pe bat de zmeura si ananas

Spalati zmeura si curatati-o de codite, asta in cazul in care folositi zmeura proaspata. Daca aveti zmeura congelata, lasati-o putin la temperatura camerei, insa retineti ca nu este nevoie sa se dezghete complet. Blenduiti zmeura si pentru a scapa de sambureii aia dizgratiosi si crantanitori, strecurati ceea ce ati obtinut printr-un tifon. Va trebui sa stoarceti foarte bine, pentru ca sucul este dens si nu veti reusi sa separati complet si eficient. Apoi amestecati sucul obtinut cu mierea de albine si jumatate din cantitatea de iaurt. Puneti in formele de inghetata, speciale, pentru inghetata pe bat sau popsicles cum se mai numesc ele 🙂

Dati la rece pentru o ora.

Intre timp desfaceti conserva de ananas si blenduiti fructele impreuna cu restul de iaurt. Pentru ca noi suntem fani scortisoara, am pus o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara in compozitie, dar nu este deloc obligatoriu sa faceti astfel. E doar o chestie de gust, de optiune si fiecare e liber sa puna ceea ce isi doreste in inghetata de casa. Nu am adaugat miere sau zahar, si va sfatuiesc sa nu adaugati nimic dulce, pentru ca fructele fiind din compot sunt deja suficient de insiropate si dulci.

Scoateti formele de la rece si turnati in fiecare cate putin din compozitia de ananas.

* folositi o palnie in momentul in care turnati din compozitie. 

Lasati la rece cateva ore bune, eventual peste noapte :)) si tot aveti grija sa le spuneti copiilor ca acusi e gata, cand rasare soarele :))

Pentru a scoate din forme, este suficient sa tineti forma sub jet de apa calda sau sa o treceti printr-un bol cu apa fierbinte, vreo cateva zeci de secundele.

V-am pupat si sa aveti parte de tot soarele din lume si de copii sanatosi si frumosi!Inghetata pe bat de zmeura si ananas Inghetata pe bat de zmeura si ananas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.