WordPress Templates

Gogosari in sos de mustar

Print pagePDF pageEmail page

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Daca tot e sezon, sa va mai dau o reteta minunata de Gogosari in sos de mustar. Mie-mi place mai mult reteta asta, cu gogosarii preparati in acest fel decat cea cu gogosarii in otet, si imi place sa ii pun alaturi de niste oua prajite, cartofi copti la cuptor si coaste rumenite si suculente. Preparati in aceasta maniera, acesti gogosari in sos de mustar sunt cat se poate de crocanti la exterior, moi si dulci la interior, iar sosul de mustar, dulce-acrisor este imbietor, iti deschide apetitul si poate transforma o mancare simpla intr-una fabuloasa. Incercati si veti vedea.Gogosari in sos de mustar

Ingrediente pentru reteta de Gogosari in sos de mustar

  • 3 kg gogosari
  • 250 ml ulei
  • 250 gr mustar
  • 250 ml otet de vin de 9 grade
  • 250 gr zahar
  • 1-2 linguri de sare mare
  • piper boabe
  • cateva frunze de dafin
  • 2 lingurite de turmeric

Gogosari in sos de mustar

Mod de preparare pentru reteta de Gogosari in sos de mustare

Mai intai spalati gogosarii si curatati-i de cotoare si samburi. Taiati-i in felii groase.

Intr-o cratita larga si incapatoare puneti pe foc mic otetul, zaharul, uleiul, mustarul si condimentele. Lasati sa fiarba putin si imediat ce da in primul clocot adaugati feliile de gogosar. Acoperiti cratita cu un capac si lasati sa fiarba 15 minute. Mai amestecati in cratita din cand in cand, astfel incat toate feliile de gogosar sa fie patrunse de sos si sa fiarba cate putin. Feliile de gogosar isi vor schimba usor culoarea, iar sosul se va ingrosa.

Pregatiti borcane de 340 gr, spalate, sterse si sterilizate in prealabil. Puneti-le pe o tabla de metal sau pe lamele unui cutit in timp ce le veti umple cu sosul si gogosarii fierbinti. Acest lucru va face ca borcanele sa nu crape, iar caldura va fi preluata si mentinuta pe metal.

Scoateti feliile de gogosar si umpleti cu ei borcanelele si apoi puneti si sosul. Faceti in asa fel incat sa aveti in fiecare borcanel cate un continut echilibrat de sos si felii de gogosari. Infiletati bine capacul fiecarui borcan si intoarceti-l apoi cu fundul in sus. Lasati borcanele asa vreo 10-15 minute, in felul acesta vor face vid si, totodata, puteti verifica daca sunt infiletate bine si nu incepe sa siroiasca sosul din ele :)).

Apoi lasati borcanele sa se raceasca invelite in paturi timp de 48 de ore. Pastrati borcanele la loc umbros, in camara.

Deschideti borcanele in iarna si bucurati-va de bogatia toamnei!

Pofta buna la gogosari in sos de mustar!

Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

3 Responses to Gogosari in sos de mustar

  1. Laura Nechita spune:

    Sunt de-men-ti-ali! La propriu, si la figurat, si …oricum! :))))
    Eu prefer varianta cu putin zahar, dar nu neaparat de dieta sau altceva, ci numai pentru gust. Oricum, sunt dementiali! Big like!

  2. Loredana spune:

    Eu am reteta cu miere. Oricum e super gustos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.