WordPress Templates

Salata de ardei copti cu naut

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

E vara, cu adevarat vara si ma refer aici la vara aia caniculara, cu temperaturi peste 30-33 grade, cand e soare mult si tare, cand aerul devine sufocant, mai ales pe aici pe la noi prin jungla urbana. E vara, bai. Si eu mor de drag si de bucurie cand e asa de vara, cand e cald  si soare mult si in sfarsit simt ca e vara! Nu va mint, abia cand simt ca incepe usor sa treaca de 30-33 grade incep sa ma bucur de caldura! Ihaaa!!! Si fix cand afara e canicula, pe la amiaza asa, in jur de ora 14-15, mi se pune pata sa coc, ba ceva la cuptor, ba niste vinete, ardei, nici nu conteaza ce… Asa s-a intamplat si sambata pe la orele 15, in timp ce jumatate de tara se sufoca si peste tot auzeai numai de coduri galbene, portocalii, eu coceam de zor vinere, ardei, fierbeam porumb si aveam si o oala de lut cu ardei umpluti in cuptor! O nebunie! Si daca tot am copt ardei mi-am propus sa ii incerc intr-o salata cu naut si carnaciori picanti, o salata atat de buna incat merita sa muncesti pentru ea. Asa ca va aduc o Salata de ardei copti cu naut, in care adaugi cativa carnaciori picanti sau pentru versiunea vegetariana poti inlocui carnaciorii cu telemea, insa in nici un caz nu inlocui conserva de naut de la Sun Food, cu nimic altceva 🙂

Salata de ardei copti cu naut

 

Ingrediente pentru reteta de Salata de ardei copti cu naut

  • 1 conserva naut de la Sun Food
  • 2 buc de ardei gras
  • 2 gogosari
  • 200 gr carnaciori picanti
  • 1 lingura otet de vin
  • 1 lingurita mare de mustar cu boabe
  • 1/2 ceapa rosie taiata julien
  • 2 linguri de patrunjel verde
  • sare (optional)

Salata de ardei copti cu naut

Mod de preparare pentru reteta de Salata de ardei copti cu naut

Mai intai coaceti ardeii si gogosarii si apoi curatati-i de coaja. Pentru a va fi mai usor, va sfatuiesc ca imediat ce ii coaceti sa ii puneti intr-o punga de palstic, cu un strop de sare si punga aia inchisa bine. Ii tineti asa vreo 10 minute si apoi ii curatati foarte usor. Veti vedea. Scoateti cotoarele si cutratati-i de samburi. Apoi ii taiati fasii.

Intr-o tigaia incalziti 1 lingura de ulei si prajiti usor carnaciorii taiati feliute, mai inainte. Adaugati otetul de vin si apoi mustarul cu  tot cu boabe. Amestecati si trageti de pe foc. Scurgeti conserva de naut si amestecati nautul cu amestecul ala ametitor de bun de carnaciori si sos de mustar cu boabe.

Intr-un bol puneti amestecul de naut, ceapa taiata julien, fasiile de ardei si gogosari copti si amestecati usor. Presarati patrunjel verde proaspat tocat. Delicios!

Sa ne bucuram de vara si de minunatia asta de Salata de ardei copti cu naut!

Salata de ardei copti cu naut

Salata de ardei copti cu nautSalata de ardei copti cu naut

 

2 Responses to Salata de ardei copti cu naut

  1. Pana Cristina spune:

    Iuhhuuuu;) Parca am fi surori;) Asa si eu, cand e canicula cea mai mare, dau drumul la „copturi” 😀 :))) De probat, reteta ta, doar ca din camara imi lipseste nautul de la SunFood, greu de gasit in ditaimai Bucurestiul, chiar si online :((( Pana una alta, voi proba cu naut de la alta firma, sper sa fie la fel de gustoasa 😉 Bine ai revenit la gatit 😉 :-*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.