WordPress Templates

Pepene galben cu jeleu fara zahar de musetel si ghimbir

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cand e vorba de a prepara deserturi pe timp de vara cu multa caldura, eu sunt prima care dau bir cu fugitii. Prefer sa stau sa coc vinete, ardei sau gogosari, decat sa ma apuc sa prepar vreo prajitura. Nu-mi iese mai nimic fain si demn de incredere. Insa pentru ca trebuie, totusi, sa prepar ceva si pe timp de vara, incerc sa combin fructe cu frisca, cu inghetata, chestii din astea racoroase. Iar, de ceva vreme, incerc sa prepar dulciuri cu indulcitorul de stevie pus la dispozitie de Green Sugar. E un indulcitor 100% natural, cu gust fain, care se comporta tare bine atat in chestiile reci cat si in cele care merg la cuptor. Singura mea recomandare, pentru cei care veti dori sa il folositi in preparatele voastre, este sa ajustati cantitatea de indulcitor mult in jos fata de cantitatea de zahar. Reteta de astazi este extrem de simpla, dar atat de parfumata, savuroasa si interesanta. E o reteta pe care am descoperit-o la Gordon si care m-a fascinat din prima. Sa va povestesc!

Pepene galben cu jeleu fara zahar de musetel si ghimbir

Ingrediente pentru reteta de Pepene galben cu jeleu fara zahar de musetel si ghimbir

  • 10 gr de flori de musetel uscate
  • 500 ml apa clocotita
  • 60 gr indulcitor de stevie
  • o bucata de 5 cm de radacina de ghimbir
  • 5 gr gelatina
  • 1/2 pepene galben, cantalup

Pepene galben cu jeleu fara zahar de musetel si ghimbir

Mod de preparare pentru reteta de Pepene galben cu jeleu fara zahar de musetel si ghimbir

Pune florile de musetel, indulcitorul de stevie si ghimbirul taiat felii intr-un ceainic sau carafa. Toarna deasupra 500 ml apa clocotita, acopera cu un capac si lasa la infuzat 6 minute. Intre timp pune gelatina la hidratat in putina apa rece.

Pepene galben cu jeleu fara zahar de musetel si ghimbir

Strecoara ceaiul si incorporeaza gelatina hidratata, amestecand pana se topeste. Lasa-l sa se raceasca complet si apoi da-l la rece macar 6 ore.

Cand au trecut cele 6 ore, taie pepenele galben in doua si scoate semintele dintr-una din parti. Scoate pulpa cu ajutorul instrumentului aluia special care mie imi lipseste :)) sau cu ajutorul unei linguri speciale de inghetata (improvizam uneori, nu?) si pune bilele de pepene galben in boluri, pahare, pentru servit. Ia cu o lingura din carafa jeleul de musetel si ghimbir si pune peste pepene.

Completeaza cu niste menta proaspata si voila: Pepene galben cu jeleu fara zahar de musetel si ghimbir!

Nimic mai simpatic, mai racoritor si mai perfect pentru zile fierbinti!

Pepene galben cu jeleu fara zahar de musetel si ghimbir

Pepene galben cu jeleu fara zahar de musetel si ghimbir Pepene galben cu jeleu fara zahar de musetel si ghimbir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *