WordPress Templates

Paste cu pui condimentat si sos de rosii

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Zilele trecute am pregatit niste Paste cu pui condimentat si sos de rosii, o reteta savuroasa preparata cu ajutorul prietenilor de la Sun Food 100% conserve sanatoase, care imi pun la dispozititie mereu si mereu conservele de care am mare nevoie. De data aceasta am folosit o conserva de rosii cuburi pentru a putea prepara sosul de rosii dulce-aromat, perfect pentru a completa bucatelele suculente si condimentate de pui alaturi de paste al dente. In ceea ce priveste prepararea carnii de pui pentru reteta asta de paste cu pui condimentat si sos de rosii puteti sa va abateti de la lista de condimente, sa adaugati cam ce condimente va plac voua sau sa ajustati cantitatile. A iesit un pui condimentat, un gust echilibrat si potrivit de picant.

Paste cu pui condimentat si sos de rosii

Ingrediente pentru reteta de Pui condimentat cu sos de rosii

  • 300 gr piept de pui fara pielita si os
  • 250 gr paste
  • 1 conserva de rosii cuburi de la Sun Food
  • 1 ceapa
  • o lingura de unt
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • o mana de busuioc proaspat
  • cativa catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare de Himalaya
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • cateva boabe de piper alb
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingurita zahar

Paste cu pui condimentat si sos de rosii

Mod de preparare pentru reteta de Pui condimentat cu sos de rosii

Puneti condimentele intr-un mojar impreuna cu sarea si striviti-le pana devin pudra fina. Spalati carnea de pui si taiati-o bucati potrivite, pe care le tavaliti prin amestecul de condimente. Lasati-le la rece macar vreo 2 ore.

Intre timp tocati ceapa si usturoiul marunt si caliti in ulei pana ce se inmoaie si devine aurie. Adaugati sosul de rosii, adica conserva de rosii cuburi de la Sun Food si o cescuta mica de apa, acoperiti cu un capac si lasati la fiert 10 minute. Mai amestecati din cand in cand in sosul de rosii, adaugati sare si o lingurita de zahar. Mie-mi place sosul sa fie mai dulce, dar puteti sari peste etapa cu zaharul. Tocati frunzele proaspete de busuioc si adaugati-le in sos, exact inainte de a singe focul. Acoperiti cu un capac si mentineti la cald pana sunt gata pastele si carnita.

In timpul acesta puneti pastele la fiert in apa rece si un strop de sare si fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti-le de apa, imediat ce sunt fierte al dente.

Topiti untul la foc mic si prajiti bucatile de carne de pui, pret de cateva minute (4-5), pe toate partile.

Pastele scurse de apa le puneti in farfuriile de servit, puneti deasupra lor cateva linguri de sos si bucati de pui condimentat! Seriviti fierbinte! Savuros!

Sa ne revedem si la alte retete!

Paste cu pui condimentat si sos de rosii Paste cu pui condimentat si sos de rosii

2 Responses to Paste cu pui condimentat si sos de rosii

  1. Adriana spune:

    Hmm, cat de bine arata! N-am mai mancat paste de ceva timp de cand am inceput sa tin cura, cred ca e timpul sa fac putina abstractie si stiu cu ce sa incep. Mersi pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *