WordPress Templates

Pui cu ananas si sos dulce acrisor

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Mai, oameni dragi si buni la suflet, nu stiu cum sa va spun, dar eu  demult, tare demult, tot imi doream sa incerc niscaiva Pui cu ananas si sos dulce acrisor. Insa, nu stiu cum se face, dar niciodata nu reuseam. Ba, facem snitelute, ba faceam gratar, ba faceam puiul ala la cuptor cu lamaie sau cu morcov, dar niciodata nu reuseam sa il pepelesc asa rapid la foc iute si sa iasa delicios. Dar, spun dar, pentru ca uneori dar e un fel de a zice care rastoarna toate planurile. Si pentru ca duminica am avut o zi super-agitata, cu serbarea Mirunei de la gradinita si spectacolul de la clubul ei de dans, am fost nevoita sa incropesc rapid ceva de mancare. Iar  acum a fost timp pentru a face Pui cu ananas si sos dulce acrisor, iar prietenii de la Sun Food mi-au fost iarasi de un real ajutor, punandu-mi la dispozitie conserva de ananas bucati, scutindu-ma de a pierde timp si de a depune efort in a curata si taia bucati un fruct de ananas. Deci sa va povestesc cat de repejor se face acest preparat.

Pui cu ananas si sos dulce acrisor

Ingrediente pentru reteta de Pui cu ananas si sos dulce acrisor

  • 500 gr piept de pui
  • 1/2 conserva de ananas bucati
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri otet balsamic
  • 2 lingurite zahar
  • un strop de sare roz de himalaya
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita ghimbir
  • 4-5 linguri amidon alimentar
  • 200-250 ml apa
  • 3 linguri ulei 
  • 2 linguri ketchup (eu am folosit facut de mine in casa)

Pui cu ananas si sos dulce acrisor

Mod de preparare pentru reteta de Pui cu ananas si sos dulce acrisor

Spalati pieptul de pui si taiati-l in suvite sau bucati potrivite ca marime, dupa care le tavaliti prin amidonul alimentar. Incingeti intr-un wok cateva linguri de ulei si puneti bucatile de piept de pui. Invartiti-le repejor si lasati-le la foc iute pana se albesc si capata o usoara crusta, nefiind nevoie sa le rumeniti. Le scoateti pe o farfurie.

Curatati morcovul si taiati-l suvite, la fel si ardeiul gras. Ceapa o taiati julien si o adaugati in uleiul in care ati perpelit bucatile de piept de pui. Imediat puneti si suvitele de morcov si ardei gras si lasati-le pe foc amestecand continuu maxim 2 minute.  Adaugati carnea si ananasul si mai lasati pe foc cam 2 minute maxim, dupa care turnati 150-200 ml apa rece si reduceti focul. Lasati la fiert vreo 3 minute, dupa care adaugati otetul, sosul de soia, zaharul, condimentele si ketchupul. Incorporati restul de apa, adica 50 ml, in amidonul in care ati tavalit initial bucatile de pui si incorporati-l apoi in wok. Amestecati si lasati pe foc pana se ingroasa. Scoateti pe un platou si serviti imediat.

Pofta buna la deliciosenia de Pui cu ananas si sos dulce acrisor!

Pui cu ananas si sos dulce acrisor Pui cu ananas si sos dulce acrisor Pui cu ananas si sos dulce acrisor

2 Responses to Pui cu ananas si sos dulce acrisor

  1. […] de barbeque cu ananas. Poate veti spune ca e pui cu ananas, ei bine nu e. Daca va doriti varianta pui cu ananas, dulce-acrisor, o gasiti tot aici pe […]

  1. ADOR CHINEZĂRIILE! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.