WordPress Templates

Mancare de naut cu carne de vita

Print pagePDF pageEmail page

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Nu va este dor de o mancare asa “de casa”, calda si suava ca sufletul unei bunici? Mie da! Si sa nu indrazneasca cineva sa aiba tupeul sa zica ceva de rau :P . Caci, dragii mei, mancarea asta de astazi este exact asa: ca sufletul unei bunici. E o mancare calda, ademenitoare, care te cheama sa o savurezi si sa lungesti masa ascultand povete bine ticluite. E o mancare buna si catifelata si atat de bine imbinata incat odata ce o gusti incepi sa simti ca daca te ridici de la masa atunci niciodata, dar niciodata, nu vei mai gasi aceeasi atmosfera. E ceva, de vis. Cam asa ar trebui sa rezum in cateva cuvinte tot ceea ce as putea eu spune despre ceea ce va propun astazi pentru pranz: Mancare de naut cu carne de vita. Treaba e foarte simpla. Notati! Aa, stati, intai mergeti pana la magazin si luati o conserva de naut de la Sun Food, stiti voi fetele acelea ce au numai conserve 100% sanatoase

Mancare de naut cu carne de vita

Ingrediente pentru reteta de mancare de naut cu carne de vita

  • 1 conserva de naut
  • 200 gr carne de vita
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ardei gras rosu
  • o ceasca de suc de rosii
  • 4 rosii
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • frunze de dafin
  • cateva boabe de coriandru si un strop de cimbru 

Mancare de naut cu carne de vita

Mod de preparare pentru reteta de Mancare de naut cu carne de vita

Mai intai puneti la fiert carnita de vita, intr-o oala cu apa rece, pe care o spumuiti de cateva ori. Lasati-o sa fiarba, pana ce puteti patrunde carnea extrem de usor cu ajutorul unei furculite. Scoateti bucatile de carne si pastrati o cana de zeama in care a fiert. Inainte de asta o strecurati printr-o sita foarte fina sau o bucata de tifon. Desfaceti conserva de naut si strecurati boabele, trecandu-le rapid printr-un jet de apa rece.

Intr-o craticioara incalziti doua linguri de ulei si caliti ceapa tocata marunt. Adaugati legumele taiate cubulete sau rondele, dupa cum va este voua pe plac. Stingeti cu sucul de rosii si adaugati si rosiile taiate bucati. Turnati o cana din zeama in care a fiert carnea si condimentele si lasati la fiert molcom, pret de 45-50 minute.

Cu vreo 7 minute inainte de final adaugati bucatile de carne de vita si boabele de naut, potriviti de sare si piper.

Seriviti cald si bucurati-va de viata!

Pofta buna la Mancare de naut cu carne de vita!

Mancare de naut cu carne de vita Mancare de naut cu carne de vita Mancare de naut cu carne de vita

 

2 Responses to Mancare de naut cu carne de vita

  1. Pana Cristina spune:

    Off, chiar mi s-a facut foame! :-* N-am păpat niciodată asemenea mâncărică;) E de probat! ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>