WordPress Templates

Placinta cu ciuperci si branzeturi

Print pagePDF pageEmail page

 

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dragii mei, dragi, iata-ne la inceput de saptamana (cu forte revigorate, sper) si dupa un weekend plin de evenimente (otita Mirunei, plansete, multe ore nedormite si-o petrecere la nanu’) am gasit timp sa prepar si o fascinanta Placinta cu ciuperci si branzeturi. Va marturisesc ca as fi facut si foile in loc sa le achizitionez de-a gata, dar chiar nu am avut energie si timp pentru asa ceva. Dar voi (va sfatuiesc chiar) ar trebui sa va preparati singurei foile de placinta. Aaa, si tot din economie de timp am folosit conserva de ciuperci feliate de la prietenii Sun Food conserve 100% sanatoase! Apropo, Sun Food nu ma lasa la greu si au grija sa nu imi lipseasca delicioseniile lor din camara.

Anyway, placinta cu ciuperci si branzeturi pe care v-o aduc astazi in prim plan este un aperitiv, o placinta sarata ce se consuma rece si pe care o puteti lua si la serviciu drept pachetel pentru masa de pranz. E o placinta pe care o preparati relativ usor si nu va consuma mult timp, iar rezultatul e unul mai mult decat satisfacator… si concluzia intregii placinte este aceea: cu cat mai multe branzeturi, de diferite feluri si (eventual) cat mai fine si mucegaite, cu atat mai bine. Ne-am inteles, ok?!

Placinta cu ciuperci si branzeturi

Ingrediente pentru reteta de Placinta cu ciuperci si branzeturi

Placinta cu ciuperci si branzeturi

Mod de preparare pentru reteta de Placinta cu ciuperci si branzeturi

Incingeti cuptorul la 180 grade, treapta 2-3.

Desfaceti conserva de ciuperci feliate si scurgeti compozitia intr-o strecuratoare. Taiati ceapa verde marunt, la fel si rosiile uscate in ulei. Din branza maturata comte pastrati 50 gr si taiati-o in felii subtiri.

Incalziti laptele intr-o cratita de inox si incorporati in el restul de branzeturi maruntite, adica branza maturata comte, brie, mozzarella si gorgonzola. Lasati la foc mediu pana ce branzeturile se topesc si sosul se ingroasa. La aceasta cantitate de branzeturi va trebui sa amestecati continuu pentru a nu se prinde de fundul craticioarei si in plus de asta se va ingrosa totul foarte rapid.

Intr-o tava rotunda de 26*28 cm unsa bine cu unt puneti foile de placinta, cate una pe rand suprapuse si nu uitati sa le ungeti pe fiecare in parte cu unt topit. Patrati vreo 3-4 pentru pus deasupra, pentru a inchide placinta.

Pentru umplutura veti proceda cam asa: puneti un strat de bucati de branza comte, ciupercile feliate, rosiile uscate si ceapa verde tocata. Peste toate turnati amestecul de branzeturi topite.

Placinta cu ciuperci si branzeturi

Inchideti totul cu  foile de placinta pastrate, unse si acestea cu unt topit. Ungeti intreaga suprafata a placintei cu unt totpit si dati la cuptor pentru 40-45 minute, la 170-180 grade.

Scoateti tava si lasati placinta cu ciuperci si branzeturi sa se raceasca complet in tava. Apoi o taiati in triunghiuri mari.

Pofta buna la placinta cu ciuperci si branzeturi!

Placinta cu ciuperci si branzeturi Placinta cu ciuperci si branzeturi

Placinta cu ciuperci si branzeturi

2 Responses to Placinta cu ciuperci si branzeturi

  1. coco spune:

    sunt mare amatoare de branzeturi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *