WordPress Templates

Minestrone de fasole alba

Print pagePDF pageEmail page

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Sambata trebuia sa gatesc ceva repejor si sa fie ceva cald si bunut. Nu prea aveam nici o idee si eram prinsa cu tot felul de alte treburi prin bucatarie (gatit, aranjat, pozat si tot asa) iar ai mei tipau ca din gura de sarpe: ne e foameee, ne e foamee…

Drept pentru care am desfacut o conserva cu fasole alba de la Sun Food 100 % conserve sanatoase, am desfacut cartea lui Gordon „Gateste sanatos” si uite-asa au dat gata ai mei doua boluri mari cu Minestrone de fasole alba. Dar sa va povestesc cat de rapid se prepara, iar amestecul de legume dulci, fasole cremoasa si parmezan va innebuneste papilele gustative si va incalzeste sufletele. Parol!

Minestrone de fasole alba

Ingrediente pentru reteta de Minestrone de fasole alba

  • 1 conserva de fasole alba
  • 1 ceapa mare
  • 1 bucata de telina
  • 1-2 morcovi
  • cateva rosii cherry
  • 100 ml suc de rosii sau 2-3 linguri de pasta de tomate
  • 3 felii de sunca sau bacon
  • sare de mare
  • cimbru
  • ulei de masline
  • 30 gr spaghete

Minestrone de fasole alba

Mod de preparare pentru reteta de Minestrone de fasole alba

Curatati telina, morcovii, ceapa. Tocati ceapa marunt si caliti-o usor, pana devine aurie. Taiati morcovii si telina in cuburi mici si adaugati-le peste ceapa aurie.Adaugati sunca sau baconul taiat bucati mari. Stingeti totul cu sucul de rosii si adaugati rosiile cherry taiate in jumatati, sare si cimbru. Turnati apoi apa cat sa acoperiti totul si lasati sa fiarba la foc molcom, cam 20 de minute. Apoi puneti spaghetele rupte bucati si lasati sa fiarba 7 minute. La final adaugati fasolele din conserva, scurse de zeama. Stingeti focul dupa maxim 5 minute.

Puneti cate un polonic din minunatia de minestrone de fasole alba in boluri mari de supa si razuiti parmezan din belsug.

Pofta buna la minestrone de fasole alba!

Minestrone de fasole alba Minestrone de fasole alba Minestrone de fasole alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *