WordPress Templates

Budinca de chia cu lapte de orez si migdale

Print pagePDF pageEmail page

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

De mult timp  voiam sa incerc budinca de chia, insa mereu tot aparea cate ceva in program si ma abateam de la planul si dorinta mea. Insa imediat ce am primit laptele bio de orez si migdale, din cadrul campaniei #ManancaResponsabil, sustinuta de Alimentespeciale.ro si blogul TheSmartCuisine.com, am stiut ca trebuie sa incerc Budinca de chia cu lapte de orez si migdale. Zis si facut. E un desert tare bunut si unde mai pui ca este si sanatos. I-am adaugat si niste biscuiti fara gluten de la Dr. Schar si cateva coacaze, asa incat acest desert este delicios. Sa va povestec cat de repede se prepara. Cred ca stiti ca semintele de chia sunt atat de benefice pentru sanatate, ca iti dau o imensa energie si sunt o inestimabila sursa de nutrienti atat de necesari functionarii normale a organismului nostru. De asemenea trebuie sa stiti ca semintele de chia sunt un excelent gelifiant natural, incheaga foarte bine si rapid orice lichid in care sunt introduse. Astfel ca folosindu-le in lapte, veti obtine o delicioasa budica fara coacere.

Budinca de chia cu lapte de orez si migdale

Ingrediente pentru Budinca de chia cu lapte de orez si migdale

  • 200 ml lapte de orez cu migdale
  • 2-3 lingurite seminte de chia
  • o mana de fructe (coacaze, zmeura, capsuni)
  • optional putin indulcitor sau sirop de artar
  • biscuiti cu ciocolata, fara gluten

Budinca de chia cu lapte de orez si migdale

Mod de preparare pentru reteta de Budinca de chia cu lapte de orez si migdale

Am folosit un lapte bio vegetal din orez si migdale, un lapte special pentru cei care au intoleranta la lactoza, sau care pur si simplu nu consuma lapte de origine animala din diverse motive. Acest lapte este si usor indulcit si cu o aroma clara de migdale, asa incat nu cred ca va mai fi nevoie sa ii adaugati ceva indulcitor. Insa daca totusi doriti o budinca de chia ceva mai dulce, va sfatuiesc sa o indulciti cu sirop de artar sau indulcitor de stevie.

In laptele bio vegetal puneti semintele de chia si amestecati usor. In vreo 2-3 ore maxim, semintele se vor fi hidrata si laptele deja gelifiat se va transforma totul intr-o budinca delicioasa. Va sfatuiesc sa mai amestecati din cand in cand in amestecul de lapte si seminte de chia, pe masura ce acestea se umfla si se leaga.

Adaugati biscuiti fara gluten cu ciocolata, sfaramati si neaparat fructe, de regula usor acrute, pentru  a contrasta cu gustul dulceag al acestui desert.

Pofta buna la Budinca de chia cu lapte de orez si migdale! Aveti grija de voi!

Budinca de chia cu lapte de orez si migdale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *