WordPress Templates

Piure de urzici

Print pagePDF pageEmail page

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Stiu ca trebuia sa postez aceasta reteta acu ceva timp, dar sper ca inca mai gasim ceva urzici prin piete si inca mai este timp sa incercam iarasi un Piure de urzici. Caci despre piure de urzici e vorba in postarea de astazi. De obicei iau mai multe urzici, cam „6 mani la 5 lei” asa zic  negustoresele la noi in piete. Si cam alea 6 maini  is destul de multe, dar sincer nu ma indur sa iau numai de 1-2 lei, parca mi se pare ca dau prea putin pentru cata munca e la cules de urzici. Spun asta pentru ca in anii din urma mergeam la cules de urzici, pe albia paraiasului din ograda socrilor si pe langa faptul ca ma taia pe la sale, ma mai si piscau ca dracu urzicile alea nesuferite. Anyway… sa povestim despre piureul asta de urzici. Poate ca unii ar zice ca-s urzici mestecate… sincer habar nu am care-s alea si cum se prepara, dar asa am auzit eu pe aici pe la noi… insa in cartea de bucate eu le-am gasit ca piure de urzici, reteta care e mult diferit fata de clasica mancare de urzici… deci..

Piure de urzici

Ingrediente pentru reteta de Piure de urzici

  • 500 gr urzici
  • 30 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 250 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • sare
  • oua de prepelita (optional)

Piure de urzici

Mod de preparare pentru reteta de Piure de urzici

Curatati si spalati urzicile, dupa care le puneti la fiert in apa cu sare. Le firbeti pana se inmoaie, cam o ora. Apoi le scurgeti de zeama si le pasati cu blenderul sau le dati prin masina de tocat carne.

Intr-o craticioara inferbantati usurel uleiul si puneti faina. Amestecati repejor si in timp ce incepe sa se ingroasa adaugati laptele, turnat in fir subtire si amestecati continuu, sa nu se formeze cocoloase sau sa se prinda. Adaugati usturoiul taiat maruntel si urzicile. Fierbeti cateva clocote pana ce sosul se ingroasa. Adaugati smantana si trageti de pe foc. Potriviti de sare.

Puteti combina acest piure de urzici cu cate unul, doua oua de prepelita prajite.

Pofta buna la piure de urzici!

Piure de urzici

 

2 Responses to Piure de urzici

  1. Adela spune:

    O mancare sanatoasa si gustoasa. La noi in familie se consuma destul de frecvent in perioada in care apar urzicile. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.