WordPress Templates

Cu bijuteriile in bucatarie

O poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cu bijuteriile in bucatarie

Intotdeauna m-am gandit daca e indicat, igienic sau safe sa gatesti purtand bijuterii, fie ca sunt din aur, argint sau mai stiu eu ce materiale pretioase sau semi-pretioase. Nu stiu de ce, dar eu personal nu gatesc in mod curent, purtand bijuterii. Acum na, ce sa zic sau cum sa va zic… dar eu nu prea renunt la bijuteriile pe care le port in ziua respectiva, doar pentru ca trebuie sa gatesc. Adica, cu siguranta,  nu voi da jos o pereche de cercei din argint pe care o ador si am primit-o de la o prietena tare draga, dupa cum tot asa nu voi da jos nici daca port in ziua respectiva vreun lantisor de argint sau nu.

Cu bijuteriile in bucatarie

Apropo de bijuterii, ca tot sar de la una la alta, fara legatura. Deh! asa-s eu uneori :)… imi plac tare mult bijuteriile din aur si am destule (cred!) dar parca bijuteriile din argint au asa, ceva special, ceva mult mai aparte… parca-ti dau, asa, mai multa prestanta cand le porti. Sau gresesc si e doar o impresie? Eu, una, asa simt cand port cate o bijuterie din argint (din care am destul de putine!).  Si asta in special cand port coliere de argint sau bijuterii din argint de la LaFemmeCoquette. Mai simt asa mai „foarte tare”, mai cu „zvanc!” :)) In fine, minte de fimeie slaba, vorba cuiva! dar sa revenim la treaba asta cu datul jos a bijuteriile atunci cand gatesti.

Nu prea mi se pare in regula sa cotrobai prin aluaturi cu inelul din argint cu perla sau cu cel de logodna, ca sa nu mai zic de verigheta. Si nu pentru ca mi-ar fi frica sa nu le pierd si-apoi sa sparga dintucii cuiva care se infrupta in timpul unei mese copioase 🙂 , dar nu prea e safe asa, igienic ca sa zic. Plus ca ar trebui apoi sa stau sa le spal pe fiecare in parte, sa le curat, sa sterg fiecare particula de faina, de ulei,  sa le redau frumusetea si stralucirea. Pai, chin frate, nu gluma. Si tot purtandu-le asa si zi de zi, zi de zi cu ele ba in faina, ba prin ulei, ba prin branzica sau carnita, isi pierd rapid din finete, din stralucire se mai estompeaza din frumusetea lor. Voi cum ziceti? sau cum faceti?.

Cu bijuteriile in bucatarie

Eu de exemplu, am grija cu bijuteriile in bucatarie: inainte de a intra in bucatarie si a ma apuca de gatit imi scot bratari, inele si apoi ma spal frumusel pe manute.  Apoi ma apuc lejer de treaba  si ma joc cu aluaturile fara grija ca apoi trebuie sa-mi curat bijuteriile. Aaa, si ceea ce e esential e ca nu bag tot felul de bacterii, microbi care in mod frecvent s-ar gasi pe bijuterii. Da, nu va oripilati si nici nu va speriati. Dar oricat de mult v-ati spala voi pe manute, bijuteriile favorite pastreaza o sarja de bacteriute. De aceea e indicat ca saptamanal sa le curatati, stergeti, sa le igienizati. Si, culmea, daca aveti bijuterii din argint se curata foarte bine cu ingrediente pe care in mod uzual ar trebui sa le aveti deja. E vorba de bicarbonatul de sodiu care curata eficace si fara prea mare efort orice bijuterie din argint, dupa cum am aflat cotrobaind pe net . Un alt ingredient nelipsit din bucatarie este cartoful. Acesta extrage  oxidul de argint, asa incat il putem folosi cu mare succes pentru a ne curata bijuteriile doar punandu-le intr-un bol cu apa in care am lasat cateva bucati de cartof. Simplu, nu?

Deci, voi cum procedati cu bijuteriile in bucatarie? Mi-ar fi de mare ajutor sa aflu si parerea voastra.

Cu bijuteriile in bucatarie Cu bijuteriile in bucatarie

One Response to Cu bijuteriile in bucatarie

  1. Alina spune:

    La mine e simplu. Nu port decât verigheta și pe aia nu o dau jos. La gât și în urechi nu cred că se pune, doar dacă e ceva ostentativ. Oricum, nu e ok să gătești cu inele și brățări la mână!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.