WordPress Templates

Tarta sarata fara gluten

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Imi plac tartele sarate pentru ca pot sa tai cate o felie si sa o mananc dimineata, pot lua una-doua bucati la birou sau pur si simplu o mananc pe seara cand ajung acasa, dupa ce adorm pe Miruna si stau apoi si lenevesc la un film. Sunt satioase, savuroase, merg cu o bere rece si nici nu se fac greu. Tarta sarata de astazi este o tarta sarata fara gluten, cu blat din produsul fara gluten Mix it Universal de la Dr Schar, lactate si cereale crocante. Aceasta tarta face parte din campania Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schar! Multumesc Ruxandrei pentru invitatie si daca vrei sa vezi si mai multe retete fara gluten te invit pe blogul Gourmandelle.

Tarta sarata fara gluten

Ingrediente pentru reteta de Tarta sarata fara gluten

pentru blat

  • 250 gr Mix it universal Dr. Schar
  • 100 gr unt
  • cateva linguri de apa rece
  • un strop de sare
  • 200 gr branza de vaci
  • un iaurt mic
  • sare
  • piper alb proaspat macinat
  • 1 praz, doar partea alba
  • 150 gr fulgi de porumb Dr. Schar

Tarta sarata fara gluten

Mod de preparare pentru reteta de Tarta sarata fara gluten

Intr-un bol pune mix-ul special fara gluten, sarea si untul rece taiat bucati. Amesteca cu varfurile degetelor, faramiteaza usor si toarna incet-incet cate o lingura de apa rece. Amesteca totul pana unesti compozitia intr-o bila de aluat. Da-o la rece cam 30 de minute. Unge cu ulei o forma de tarta rotunda de 17-20 cm, cu inel detasabil. Tapeteaza-o cu putin amidon alimentar. Pe masa de lucru pune putin amidon alimentar si intinde usor bila de aluat. Fii fara grija, daca incepe sa se rupa sau sa se faramiteze, rupe bucati din aluatul fara gluten si tapeteaza cu el fundul formei de tarta.

Da la cuptor pentru 30-40 minute, la 160 grade. Scoate si pune umplutura.

Amesteca branza cu iaurtul, sare si piper proaspat macinat. Pune cu ajutorul unei spatule, peste blatul de tarta, compozitia de branza. Deasupra stratului de branza adauga prazul taiat rondele foarte subtiri. Da la cuptor pentru 15 minute. Apoi adauga un strat de fulgi de porumb fara gluten si mai lasa la cald 3-5 minute.

Serveste tarta rece. Savuroasa! Iar pentru cei care vor sa o incerce dar nu au probleme legate de intoleranta la gluten pot folosi faina obisnuita, in aceeasi cantitate.

Tarta-sarata-fara-gluten2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.