WordPress Templates

Supa crema de rosii coapte

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astazi in meniu avem Supa crema de rosii coapte. E ceva de vis! Parol! Nu mint! E mega delicioasa, aromata si e o supa care te imbie sa o mananci direct din blender. Nu te-as sfatui sa o gusti inainte de a o turna in boluri. Sau vorba unei prietene dragi, Beta, scoate blenderul din priza :)) daca tot umbli cu lingura il el.

Supa crema de rosii coapte

Ingrediente pentru reteta de Supa crema de rosii coapte

  • 1 kg rosii
  • sare de mare 
  • o mana de busuioc proaspat tocat
  • cateva linguri de ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura mare de miere
  • o ceapa
  • *cimbru optional
  • smantana
  • crutoane de paine

Supa crema de rosii coapte

Mod de preparare pentru reteta de Supa de rosii coapte

Incinge cuptorul la 160-180 grade.

Spala rosiile si taie-le in doua sau in patru bucati mari si pune-le intr-o tava incapatoare pe o foaie de copt. Toaca usturoiul si frunzele de busuioc si amesteca-le cu cateva linguri de ulei si miere de albine. Toarna acest amestec peste bucatile de rosii si amesteca usor. Stropeste cu sare de mare si pune tava la cuptor pentru 30 minute. Scoate tava si lasa sa se racoreasca usor, apoi decojeste bucatile de rosii.

Nu arunca foaia de copt din tava in care ai preparat rosiile. Iti voi spune imediat ce sa faci cu ea. Deci, in aceeasi tava, in aceeasi hartie de copt vom face cateva crutoane megadelicioase. Astfel: ia niste felii de paine neagra sau de secara, taie-le in bucati si pune-le in tava cu pricina. Da la cuptor pentru 5-7 minute, apoi intoarce-le pe partea cealalta. Lasa-le cam tot atat. Vei obtine niste deliciosenii crocante si aromate, perfecte pentru a le consuma alaturi de supa crema de rosii coapte.

Intr-o tigaie incapatoare caleste usor ceapa tocata marunt si peste ea adauga rosiile coapte. Adauga 250-300 ml apa si lasa sa fiarba 15-20 minute la foc molcom. Trage de pe foc si pune totul intr-un blender si mixeaza pana obtii o pasta. Daca ti se pare ca e prea groasa poti sa mai adaugi apa calduta.

Serveste supa crema de rosii coapte calduta sau rece (dupa preferinte) cu smantana sau fara, dar neaparat cu acele crocantele crutoane aromate. Asa-i ca ii buna? Io v-am zis!

Supa crema de rosii coapte

Alte retete faine de supa crema de rosii coapte care mi-au atras atentia

La Corina mi-a facut cu ochiul o cremosenie de numa’

Simona are si ea o chestie delicioasa

Gurmandino ne explica tare ghini cum se prepara o asa deliciosenie

4 Responses to Supa crema de rosii coapte

  1. […] Varlan, ochii mi s-au oprit asupra unei savuroase retete de Supa de rosii cu usturoi. Am preparat supa crema de rosii dupa reteta lui Gordon, cu rosii coapte in cuptor si va spun ca e o deliciosenie maxima. Insa, insa […]

  2. […] copti… si  o strachina de ciorba fierbinte. Din cand in cand imi permit si-o aroganta, o supa crema de rosii coapte sau si mai bine o supa crema de naut. Aseara am ales sa le combin, asa ca a iesit ceea ce veti […]

  1. Roxana spune:

    Si eu sunt un mare fan al supelor de rosii, mai ales coapte! Merg foarte bine alaturate si ale legume coapte gen dovlecel sau morcov. Oricum, e o varianta perfecta pentru inceputul de toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.