WordPress Templates

Tocanita de cartofi cu vita

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Tocanita de cartofi cu vita e o mancarica 🙂 pe care o prepar din cand in cand. Nu sunt fan tocanita de cartofi sau mancarica de cartofi, cum i se mai zice pe la noi. Deloc, deloc! Insa gatita asa cu vita, mai exact cu bucati din rasol de vita, e fabuloasa!

Tocanita de cartofi cu vita

Ingrediente pentru reteta de Tocanita de cartofi cu vita

Tocanita de cartofi cu vita

Mod de preparare pentru reteta de Tocanita de cartofi cu vita

Spalati bucatile de rasol de vita in apa rece, apoi stregeti-le bine cu hartie absorbanta. Incalziti intr-o tigaie cateva linguri de ulei si prajiti bucatile de rasol pe ambele parti cateva minute. Nu trebuie sa se arda sau se patrunda carnea, ci doar sa capete o culoare aurie. In acest fel carnea de vita isi va pastra aroma si va capata o anumita fragezime, nu va deveni o bucata de „carton” cum zic unii despre carnea de vita. Puneti apoi bucatile de rasol la fiert in apa rece si fierbeti-le pret de o ora.

In uleiul in care ati prajit carnea de vita, puneti ceapa tocata marunt si caliti-o usor. Adaugati morcovul taiat rondele subtiri, ardeiul gras taiat bucati mici si rosiile tocate. Turnati sucul de rosii si lasati sa dea un clocot, doua. Puneti bucatile de rasol de vita, taiate in bucati potrivite si adaugati apa in care au fiert. Acoperiti cu un capac, tras usor pe o parte, si lasati la foc moderat cam o ora. Daca sosul scade prea mult, mai completati cu apa calduta. La sfarsit adaugati cartofii curatati si taiati bucati mari, boabele de piper si frunza de dafin. Completati cu apa, doar daca e nevoie, si doar cat sa acopere foarte putin cartofii. Lasati la fiert 20-30 minute.

Consumati tocanita de cartofi cu vita, presarata cu putin patrunjel verde si salata de varza cu marar.

Pofta buna la Tocanita de cartofi cu vita!

Tocanita de cartofi cu vita

One Response to Tocanita de cartofi cu vita

  1. […] trimitandu-l la ai sai la masa De vreo doi ani, cred, din cand in cand am mai preparat cate o tocanita de cartofi cu carne, dar  mancarica de cartofi cred ca de vreo 3-4 ori maxim… si-atunci un mare esec. Insa ieri, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *