WordPress Templates

Drob de pui in foaie de placinta

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Astazi va aduc un Drob de pui in foaie de placinta. Ceva simplu si delicat, o combinatie savuroasa si care va merge de minune pe masa de Paste sau de sarbatoare, si pe care il veti putea prepara oricind, cu orice ocazie speciala sau nu :) Il puteti considera si o placinta cu carne, daca vreti. E delicios rece, alaturi de un vin bun sau de un pahar rece de bere, dar e si suav si aromat consumat caldut, doar asa putin aburind, gata de taiat la vreo 20 de minute dupa ce l-ati scos din tava.

Drob de pui in foaie de placinta

Ingrediente pentru reteta de Drob de pui in foaie de placinta

  • 500 gr ficat de pui
  • 500 gr maruntaie de pui
  • 1-2 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 500 gr ciuperci
  • o mana de nuci macinate
  • 3 felii de franzela alba
  • 1 legatura patrunjel de frunze
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 2 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 10 foi de placinta
  • 100 gr unt topit si racit

Drob de pui in foaie de placinta

Mod de preparare pentru reteta de Drob de pui in foaie de placinta

Intr-o cratita puneti la fiert maruntaiele de pui. Dupa vreo 15-20 minute vor fi gata fierte. Scoateti-le si treceti-le rapid printr-un jet de apa rece.  Ficatul de pui trageti-l la tigaie putin, pana se albeste. Scoateti-l din tigaie si tocati-l impreuna cu maruntaie-le de pui prin masina de tocat carne. Tot prin masina de tocat dati ceapa si cateva felii de paine inmuiate in apa rece si scurse bine.

Pune toate astea intr-un bol mare, adaugati ouale intregi, morcovul ras pe razatoarea mica, frunzele de patrunjel tocate marunt, miezul de nuci, nucsoara, sare si piper si apoi amestecati bine.

Ungeti cu unt o tava mare, rotunda sau patrata, complet neimportant, si puneti 5 foi de placinta unse intre ele cu unt topit si racit. Turntia in mijloc compozitia de carne pt drob, nivelati usor cu o spatula. Puneti un strat de ciuperci taiate bucati si trase 5 minute in tigaia cu unt sau ulei.

Inchideti acest drob de pui cu ciuperci cu 5 foi de placinta unse bine cu unt si incretite usor.

Dati in cuptorul incins si coaceti la foc moderat 50 minute. Scottie-l din forma, preferabil cu inel, si taiati acest perfect drob de pui in foaie de placinta dupa circa 20-25 minute, cat e caldut. Va va cuceri de la prima imbucatura. Parol!

Pofta buna la Drob de pui in foaie de placinta!

Drob de pui in foaie de placinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>