WordPress Templates

Chifle din faina integrala

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Astazi pentru ca e luni, pornim serios la drum prin Tara Bucatelor avand la noi o desaga plina de Chifle din faina integrala. Le-am copt de cu seara si sunt perfect pufoase si numai bune de savurat cu unt si rosii uscate sau alaturate unui mega-delicios burger vegan din linte rosie si ciuperci. Reteta mai pe zilele urmatoare, caci azi e rost de chifle din faina integrala. Din faina integrala prepar destul de des paine si o mega painita delicioasa cu masline kalamata, dar de asta data am dorit niste chifle, tocmai pentru ca sunt mai aratoase si Mirunei ii place mai mult sa muste din cate o chifla decat din paine obisnuita 🙂

Chifle din faina integrala

Ingrediente pentru reteta de Chifle din faina integrala

  • 500 gr faina integrala
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de susan
  • faina de grau alba pentru modelat chiflele

Chifle din faina integrala

Mod de preparare pentru reteta de Chifle din faina integrala

Eu prepar aluaturile in masina de paine. Nu sunt mare fan al framantarii fainii cu apa, nu sunt nici expert si de aceea prefer aceasta metoda ultra usoara. Asta e:) Aaa ca am pus masina de paine la treaba, am setat-o pe programul de framantat si dospit si  mi-am vazut de alte treburi.

Astfel ca, in cuva masinii de paine am pus faina integrala, sarea, si drojdia uscata. Am pornit masina si am inceput sa adaug laptele caldut, apoi apa calduta. Intre timp am supraveheta totul cu ochi de vultur, astfel incat aluatul sa ajunga la cosnistenta dorita. Adica putintel moale si usor lipisios, dar bine inchegat si neted. La final am adaugat 2 linguri de ulei de susan. Apoi am lasat masina sa isi faca treaba in liniste.

Cand masina m-a anuntat ca a terminat de framanat si dospit, am rasturnat aluatul pe masa de lucru infainata bine cu faina alba de grau.

Am luat cate o bucata de aluat si am modelat-o in forma rotunda, ma rog atat cat m-am priceput eu :). Am pus bilele de aluat intr-o tava, pe o hartie de copt. Am dat tava la cuptor, incalzit dinainte, si la foc moderat am asteptat cuminte, vreo 40 minute, ca aceste bile de aluat sa se transforme in niste minunate chifle din faina integrala. Iar Miru era complet nerabdatoare si a mancat una asa calda 🙂

Chifle din faina integralaAlte Chife din faina integrala, savuroase si pofticioase gasiti la

Diana  Niste chifle cu de toate 

Alina Dohotariu Chifle pufoase

Maya cu multe seminte <3 

7 Responses to Chifle din faina integrala

  1. […] burgerii si consumati-i calzi. Eu i-am pus in cate o chifla din faina integrala, cu niste salata, felii de rosii, cate o lingura zdravana de maioneza de avocado si varza tocata. […]

  1. Diana spune:

    Hei, ce faine sunt! Arata foarte rustic si artizanal, asa! 😀

  2. Rocsy Ciobanu spune:

    Rup dintr-o chifla calda ca pana la mine a ajuns mirosul lor!

  3. Maria spune:

    Cu iaurt sunt perfecte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *